Филтър:

14

Oct.

Литературен клуб "Перото" - Програма Пресконференция | „На фокус - добрия контрол при диабета“
11:00ч. 14.10.2019 Литературен клуб "Перото"

Диабетът е социално значимо заболяване, което засяга надполовин милион българи. Ще се радваме да поставим заедно „На фокус - добрия контрол при диабета“, да поговорим за хипер и хипо гликемиите, какво представляват, защо са опасни, до какви последици водят за хората с диабет, как се отразяват не само на физическото, но и на психическото им състояние.

14

Oct.

Литературен клуб "Перото" - Програма "Весели случки с внуци и внучки" | Катя Воденичарова
18:30ч. 14.10.2019 Литературен клуб "Перото"

Катя Воденичарова е родена на 13.09.1926 г. в София. Завършва Класическия отдел на Втора девическа гимназия в София и българска филология в Софийския университет. Работи 33 г. в Българското национално радио в редакциите „Детско-юношески предавания“ и „Хумор, сатира и забава“. Авторка е на детска проза, театрални пиеси, текстове на детски песни. Пише и на здравна тематика – книгите „Работата на Български червен кръст“ (1954), „Разкази за здравето“ (1964) в съавторство с Васил Стоицев. През 1993 г., заедно с художника Теню Пиндарев сътрудничат на списание „Социална медецина“ и издават в съавторство сборника „Случки и смешки за разни болежки“, за който получават през 2008-а година наградата на Националния литературен конкурс на медицинска тема за творби на автори немедици.

16

Oct.

Литературен клуб "Перото" - Програма Индиго среща с Хосе Оливер | Indigo Treffen mit Jose Oliver
18:30ч. 16.10.2019 ЛИТЕРАТУРЕНКЛУБ "ПЕРОТО"

Индиго среща с Хосе Оливер и Белослава Димитрова ви очаква на 16 октомври от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“. Събитието е организирано от Гьоте институт и на нея ще бъдат представяни и обсъждани актуални произведения на немскоезичната литература, както и произведения, преведени от български на немски език.