ОБРАТНО

Вълчият тотем

Реж. Жан-Жак Ано

20:00ч. 26.11.2015 G8

в ролите:

Уилям Фън Шаофън (Чън Джън), Шоун Доу (младият Ке), Анхням Рагчаа (Гасма), Басен Жабу (Билиг), Йън Джушън (Бао Шунгъ)

Жан-Жак Ано добавя ново визуално дръзко приключение към и без друго впечатляващата си филмография. Вълчият тотем е сниман при тежки условия година и половина сред суровите степи на Вътрешна Монголия с истински вълци и минимум дигитални ефекти. Ано лично работи цели 3 години, за да изгради отношения с 30 вълка, които вземат участие във филма наравно с актьорите.

През 1967 г. Културната революция в Китай е в разгара си. Студентът Чън Джън пристига от Пекин, за да учи монголските номади как да четат и пишат на китайски. А те и без това знание си живеят в хармония от векове в уникална екосистема със своите овце, коне, ливади и вълци. Градският интелигент скоро е омаян от вълците, въпреки че Партията е издала заповед новородените вълчета да бъдат убивани. Старейшината на племето – Билиг,

предупреждава, че вълците няма да харесат унищожаването на потомоството им, но бюрократите винаги са убедени, че знаят повече от Майката Природа.

Чън тайно спасява и се грижи за малко вълче, като вместо той да учи местните, самият Чън трупа повече познание благодарение на тях и на общуването си с вълците.

продуценти – Жан-Жак Ано, Ксавие Кастано, Ла Пейкан и Бил Конг

сценарий – Жан-Жак Ано, Ален Годар, Лу Уей и Джон Колий

по романа на Джян Рон

оператор – Жан-Мари Дрьожу

монтаж – Рейнал Бертран

музика – Джеймс Хорнър

художник – Куан Ронжъ

костюми – Ма Йънбо

продукция на REPERAGE/CHINA FILM CO./BEIJING FORBIDDEN CITY FIM CO./CHINA MOVIE CHANNEL/BEIJINH PHOENIX ENTERTAINMENT CO./CHINAVISION MEDIA GROUP/MARS FILMS/WILD BUNCH GROUPE HERODIADE/LOULL PROD.

световен разпр. – WILD BUNCH

разпр. за България – БЪЛГАРИЯ ФИЛМ ВИЖЪН

награди:

Пекин – Награди за режисура и визуални ефекти


Изтеглете пълната програма на Киномания 2015 от тук