ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

BIRDS SING A PRETTY SONG (ПТИЦИ ПЕЯТ КРАСИВА ПЕСЕН)

19:30ч. 22.04.2018 Театър Азарян

"birds sing a pretty song" е мултидисциплинарен спектакъл, който проследява двама танцьора, борещи се да възстановят чувството си за реалност и близост, поставени в един социален свят с увеличаващ се надзор. Тримата музиканти играят ролята на наблюдавщи, като създават тунел и безконечна звукова среда, която влияе върху движенията на танцьорите.
Пърформансът безпроблемно смесва различни форми на изкуството в кохерентно и интуитивно преживяване.
Птиците пеят красива песен в свързан, ангажиращ и провокиращ мисълта абстрактен коментар на съвременния свят и една дистопия.

Птиците пеят красива песен е съвместна работа на хореографа Ребека Марголик и интерактивния артист и композитор Макс Беркович. В основата си спектакълът е създаден в рамките на едногодишното партньорство на артистите с Лаборатория за еврейска култура (LABA) на 14-та улица в Ню Йорк през 2016 г.
Спектакълът продължава развитието в рамките на две резиденции, предоставени от фестивал Chutzpah! Във Ванкувър, Канада и продължава да бъде подкрепян от "Y Theater 14 Street" в Ню Йорк.
Премиерата е последвана от още четири представления в театър "Y Theater 14 street" и още две във Ванкувър през месец май 2017 г.
„Птиците пеят красива песен“ в момента прави своето международно турне и ще бъде представено в София, Йерусалим и Сан Диего.
Ребека Марголик е артистичен директор на Ребека Марголик Проджектс, спонсориран от Fracture Atlas.

Танцовата компания на Ребека Мърголик гостува по покана на Derida Dance Center и се реализира в партньорство с театър "Азарян" към Национален Дворец на културата.

Цена на билетите - 15 лв. Специална цена за ученици и студенти - 5 лв.