ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

CABARET UNABOMBER | Famille Mundi @ДНК

19:30ч. 24.02.2017 ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс

CABARET UNABOMBER
Famille Mundi @ДНК

24 февруари| петък | 19:30 ч.

режисура: Димитър Узунов
видеосреда: Стефан Прива, Рафаел Фирон
музика: Ромюалд Кагбо (РКА)
осветление: Рафаел Фирон
текст: Здрава Каменова и Гергана Димитрова
превод на френски: 
Мари Врина-Николов

 
 
с участието на: Алан Карбонел, Барнабе Пероте, Селин Барк, Нуш Жугле-Маркюс
асистенти: Александрина ал Джасем, Деян Цвятков

Билети: 10 | 8 лв. 
(на касите на НДК и час преди представлението на място в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформас)

CABARET UNABOMBER е френски мултимедиен спектакъл на българския режисьор Димитър Узунов и театралната трупа Фамий Мунди.
В представлението са цитирани пасажи от манифеста „Индустриалното общество и неговото бъдеще“ на Теодор Казински или както е по-известен – „Манифестът на Юнабомбър“. Казински е свръхнадарен математик, който постепенно става радикален технофоб и се превръща в най-търсения терорист в САЩ през 80-те години на миналия век. Разследването на Юнабомбър е едно от най-скъпите в историята на ФБР. 
CABARET UNABOMBER е спектакъл, фокусиран върху темите, свързани с унищожаването на природата и върху идеята за ограничаване на човешката свобода чрез технологията.

Сюжетът е познат на българската публиката от представлението "Праехидно", което през 2012 г. получи награди "Икар" за режисура и драматургичен текст. Пиесата на Здрава Каменова и Гергана Димитрова е наскоро преведена на френски и е издадена от парижкото издателство L’Espace d’un instant под името Protohérissé (BP : Unabomber). Преводът е на Мари Врина-Николов.
 
Българската премиера на CABARET UNABOMBER ще се състои на 24.02.2017 от 19:30 в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, а официалната премиера в Париж е предвидена за април 2017 г. В представлението участват актьорите Нуш Жугле-Маркюс, Селин Барк, Алан Карбонел и Барнабе Пероте, видео-артиста Стефан Прива, а дизайнът на осветлението в спектакъла е дело на Рафаел Фирон. Музиката е изпълнявана на живо от парижкия бийтбоксър Ромюалд Кагбо.

Спектакълът е своеобразна режисьорска премиера в България и за Димитър Узунов, който преди година се завърна в София след 12 години прекарани в Париж и Ню Йорк. През 2008 г. той основава трупата Фамий Мунди в Париж, чийто първи спектакъл „Сънят“ печели Голямата награда на фестивала в Ница, 2010 г. В проектите на компанията са взели участие творци и актьори от над 20 държави.

--
Партньори на събитието са Френския институт в България, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, SPEDIDAM и сдружението Арте Урбана Колектив - София.


ТОП СЪБИТИЯ