ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Детска Киномания 2020 - ОНЛАЙН ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕ

11:00ч. 29.11.2020 Кино "Люмиер"

За трета поредна година в рамките на продуцирания от НДК фестивал „Киномания“ ще бъдат раздадени детски Оскари за кратки игрални и анимирани филми, измислени, заснети, изиграни и режисирани от деца!
Въпреки, че организаторите от НДК взеха решение тазгодишното издание на Киномания да бъде отложено за 5-28 февруари 2021 г., Детска Киномания 2020 ще бъде проведена и малките творци ще получат наградите си!
Фестивалът отново отвари широко вратите си за кино творчеството на деца от цялата страна, за които киното е страст и забавление. Заради мерките за безопасност, тази година церемонията по награждавенето ще се проведе изцяло онлайн. Следете страницата ни във фейсбук, където на 29 ноември 2020 ще пуснем линк, на който ще можете да гледате събитието безплатно, а специално подбрано жури ще открои тези автори, които ще получат наградите на „Детска Киномания 2020“.
С тази нелека задача тази година ще се наемат актьорът Ненчо Балабанов, аниматорът Станислав Цветков от Студио Змей и Ники Начев от киностудио БУФО. Водещ на събитието ще бъде популярната актриса Поли Христова, известна с театралните си и телевизионни превъплъщения и позната като Пополина Вокс.
Условията за участие и тази година бяха същите –децата трябваше да са на възраст до 18 години и сами да са измислили и създали филмите или стоп моушън анимациите, с които ще се състезават.
С всички отличени ще се свържем допълнително, за да уточним как ще получат наградите си.
“Детска Киномания 2020” се осъществява с подкрепата на Vivacom fund и Националния дворец на културата!