ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Фестивал EVERGREEN FEST SOFIA 2020

13:30ч. 15.02.2020 кино "Люмиер Лидл"

Фестивалът EVERGREEN FEST SOFIA 2020 се организира от Фондация „Музика Вива”, Народно читалище „Д-р Петър Берон 1926 г.” и Музикално-издателска къща „Студио Артес”, с подкрепата на Район „Триадица”.

Целта на фестивала е да насочи вниманието на пеещи деца и младежи към стойностните песни от 20-ти век (създадени до края на 70-те години), останали в музикалната история като незабравими „вечно зелени” произведения, наречени с името „евъргрийни”, както и американски джаз стандарти и български песни от това време. Идеята е подрастващите да се запознаят с тях, да ги обикнат и да се научат да ги изпълняват.

Първото издание на фестивала през 2019 г. привлече 55 участника от София и 6 други града от страната, но същевременно събуди интереса на децата и техните ръководители към този жанр. Тази година броят на желаещите почти се удвои – предстои ни да чуем над 100 изпълнения, представени от деца и младежи от 14 града от цяла България. За втори път нашето звездно жури – Камелия Тодорова, Васил Петров и Светослав Николов – ще има нелеката задача да оцени изпълненията на участниците по вокална техника, интерпретация и артистичност.

Инициатор и директор на фестивала е певицата Румяна Коцева, с 40-годишен опит на сцената и преподавател по поп и джаз пеене през последните 15 години.

Медийни партньори на фестивала са отново Радио JazzFM и Българско Национално Радио.

Тази година фестивалът се осъществява и с любезното партньорство на Националния дворец на културата – НДК.
 
EVERGREEN FEST СОФИЯ 2020 ще предостави сцена за изява на млади певчески таланти с по-широк кръгозор в поп и джаз музиката. Това ще бъде празник на доказалите се във времето хубави песни от миналото, защото красивите моменти и

                                                        Песните остават…