ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

КОНЦЕРТ-СПЕКТАКЪЛ "ПЪРВО ЛЮБЕ"

19:00ч. 13.10.2018 Зала 1

Концерт - спектакъл "Първо Любе" се завръща на голямата сцена на 13 Октомври с нови картини от Югозападна България, Тракия, Шоплука и Ваяшкия регион!

След големия успех на концерт-спектакъл „Първо Любе“, чиято премиера бе реализирана по повод Председателството на р. България на Съвета на ЕС в края на м. май 2018 г., екипът, реализиращ събитието, реши да обогати програмата и да разшири формата на спектакъла с нови произведения , които да разкрият още от красотата на българския фолклор. Спектакълът е творческа интерпретация на традиционната музикална и танцова култура, вече не само от Западните Родопи и Югозападна България, а и от Тракия, Шоплука и Ваяшкия регион!

Спектакълът е изграден от няколко сюжетно-тематични панела, обединени от фолклорната представа за взаимоотношенията между младите. Темата е любовта, вплетена в народни обичаи и изразена във фолклорни песни и танци. Музиката и танцът предлагат своеобразен „коментар“ към съдържанието на изпълняваните песни, като обогатяват техните послания и ги разгръщат във въздействащи картини. В програмата са включени и сюжетни танцови произведения, които по нов начин представят малко познати страни от някогашната житейска и обредна практика.

На сцената ще видите редом над 250 танцьори от Студентски Фолклорен Ансамбъл към Югозападен университет „Неофит Рилски“, гр. Благоевград и Клуб за хорà и народни танци "На Мегдана", гр. София. Участие ще вземат и едни от най-популярните народни изпълнители от региона – Милко Бошнаков и Кинче Вълчева

Творческият екип, със своя непоправим почерк, вече се е утвърдил при реализацията на спектакли на фолклорна основа и многократно е печелил публиката със своите постановки. 

Режисьор на спектакъла е Георги Гаров, сценарист и композитор е Петьо Кръстев, а хореографиите на произведенията са дело на Николай Цветков, Георги Гаров, Daniel Kostov и Велиана Дачева, художник - мартина иванова.
Продуцент на спектакъла е Daniel Kostov

Датата на събитието е 13 октомври 2018 г., СЪБОТА, часът - 19:00, а мястото – зала 1 на Национален дворец на културата - НДК

За повече информация относно реализацията на спектакъла, участниците и екипът, може да влезете тук: www.parvolyube.com

Билетите вече се разпространяват от танцьорите и изпълнителите, в билетен център на НДК, както и в мрежата на www.ticketportal.bg

(чрез услугата HOMEticket, с куриер, от бензиностанции OMV, книжарници "Booktrading", магазини "Office 1 Superstore", каси на зала "Арена Армеец" и още опции на ticketportal.bg)

Очакваме ви на 13 октомври 2018 точно в 19:00 в зала 1 на Национален дворец на културата - НДК! :)  

ТОП СЪБИТИЯ

МАЙКЪЛ БОЛТЪН

20:00ч. 18.07.2019 Зала 1

РОБЕРТА В "ПЕРОТО"

20:00ч. 20.06.2019 Литературен клуб "Перото"