ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Висенте Амиго в концерт-спектакъла „Сърцето на Андалусия“ | ПРЕНАСОЧЕН

20:00ч. 27.09.2018 Зала 1

Концертът на Висенте Амиго се отлага за 6 февруари 2019

Вече закупените билети важат за новата дата без презаверка 

 

Концертът Сърцето на Андалусия на фламенко китариста Висенте Амиго се налага да бъде преместен за 6 февруари 2019. Мястото остава без промяна – зала 1 на НДК. Отлагането се изисква поради неочаквани здравословни проблеми на артиста. 

Закупените вече билети за спектакъла ще важат за новата дата, без да е необходимо да бъдат презаверявани.

Феновете, за които 6 февруари 2019 е неудобен ден да посетят концерта, ще имат възможност да върнат билетите и да получат паричната им стойност.

За билетите закуперни от касите на НДК

Сумите за билетите, закупени от касите на НДК се възстановяват като се представи закупения билет с касов бон на място, на касите на НДК.

Ако билетите са закупени от онлайн системата за продажба на билети на НДК /tickets.ndk.bg/, то те трябва да бъдат върнати на място, на касите на НДК или изпратени по куриер, а сумата ще бъде възтановена по банков път. 

За билети от мрежата на Eventim.bg

Сумите за билетите, закупени посредством партньорската мрежа на Eventim.bg се възстановяват от конкретния обект, от който са закупени.

В случай, че са закупени от сайта на Ивентим БГ:

- С кредитна карта - трябва да се изпратят до централния офис на Ивентим или да ги върнат лично и до 7 работни дни ще бъде възстановена сумата по кредитната карта, с която са ги закупени.

- С наложен платеж или по банков път – зрителите трябва да върнат билетите си по пощата с банкова сметка, по която да бъде възстановена сумата, заедно с име на титуляр на сметката  и телефон за връзка. Или пък – да се върнат в централния офис на Ивентим БГ, намиращ се на ул. "6-ти септември" 58, където ще бъде възстановена сумата в брой.

При нужда от повече информация организаторите препоръчват директна връзка с компанията, от която зрителите са закупили своя билет, на имейл: info@eventim.bg.

Краен срок за връщане на билетите  е 11 октомври 2018.

Билетите за концерта Сърцето на Андалусия за новата дата -  са вече в продажба без промяна на цената и условията в мрежата на Eventim и на касите на НДК.



Енигмата на тази южна земя в прегръдките на Пиренейския полуостров, или Ал Андалус, както я наричали арабите, ще бъде разгадана за българската публика чрез най-чувствената музика – фламенкото, в която инструмент и душа се сливат и разказват за Малага, Кадис, Севиля, Кордоба, Гранада. Те ще пренесат слушателя в екзотичната атмосфера на Андалусия – пъстрият дом на много религии и етноси, оставили след себе си шедьоври на изкуството и архитектурата. 

Китаристът от Кордоба, както наричат Висенте Амиго, е един от най-изтъкнатите изпълнители на фламенко на световната сцена с вече над 25-годишна кариера.

Роден в малко селце в Севиля през 1967 г., Висенте започва да учи китара на осемгодишна възраст, попадайки на преподаватели като Ел Меренге /Рафаел Родригез Фернандес/ и Ел Томате /Хуан Муньос Експосито/, а на 15 години става ученик на Маноло Санлукар, абсолютният класик на китарата, който го включва в шедьовъра си „Tauromagia“, може би най-важният фламенко албум на всички времена.

През 1988 г. кариерата на Амиго го среща с Мануел Морено Майя (Ел Пеле), с когото записват общ албум („Poeta de Esquinas Blandas“). Това е и годината, в която Висенте Амиго започва своята соло кариера. В следващите години китаристът от Кордоба изгражда международна репутация и свири с Ал Ди Меола, Джон Маклафлин, Пако де Лусия... След смъртта на Пако де Лусия през 2014 г. често наричат Висенте Амиго „новият Пако де Лусия“, но това прозвище не описва дълбочината на тяхното дългогодишно приятелство, в което и двамата са кръстници на децата на другия.

„Това е животът. Свиря на китара, защото на три години видях Пако де Лусия по телевизията и това остана с мен“, казва Амиго. „По-късно станахме приятели и имахме славни времена заедно. За всички фламенкос Пако е най-големият. Той отвори пътя и направи толкова за фламенко китарата, че всички сме му задължени.“
С неговия елегантен и мелодичен стил Висенте Амиго е и предпочитан композитор и сътрудник на певци като Енрике Моренте и дъщеря му, Естела, Кармен Линарес и Диего eл Сигала. Той е пренеслият традициите на фламенкото и в парчето на Стинг „Send Your Love“.

След седем студийни албума, в които последователно китаристът от Кордоба изследва границите на фламенкото, с осмия, „Memoria de los Sentidos“, този син на Андалусия се завръща към корените на традиционното фламенко. В албума си събира легенди на този жанр – Петито, Ел Пеле, Мигел Поведа, Педро ел Гранаино и Ниня Пастори.

Четири години след последния си албум, „Земя“, Висенте Амиго получава Златен медал за изящни изкуства на испанското правителство, а в колекцията му от престижни отличия и награди стои и „Грами“ за „Град на идеите“ през 2011 г.
Билети за концерт-спектакъла „Сърцето на Андалусия“ можете да закупите на касите на НДК и онлайн в мрежите на Eventim.

ТОП СЪБИТИЯ

КИРИЛ МАРИЧКОВ НА 75 ГОДИНИ

20:00ч. 30.10.2019 Зала 1

МАРИО БИОНДИ

20:00ч. 18.10.2019 Зала 1

МАЙКЪЛ БОЛТЪН

20:00ч. 18.07.2019 Зала 1