ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

"Ла Ла Ленд" с оркестър

20:00ч. 07.12.2017 зала 1

Само няколко месеца след  главозамайващия  успех на  Оскарите  и световната му премиера като филм-концерт, българските зрители ще могат да се наслаждават на мюзикъла „Ла Ла Ленд“ на голям екран и в съпровод на симфоничен оркестър.

7 декември ще е специален ден, определен за хубава музика, горещи емоции и нежна любов – нещо, за което отдавна хората мечтаят, нещо,  което разтърства чувствата и пали въображението. Тогава Зала едно на НДК ще се превърне в легендарната Hollywood Bowl, която на 26 май събра най-големите ентусиасти и ценители на  култовата лента за премиерата на филма - концерт. Събитието продължава в грандиозно турне в САЩ, Канада,  Обединеното кралство,  Мексико, Италия, Франция, Швейцария, Турция и България. То е  колоритно, експанзивно и изключително  очарователно.

Големият екран зад оркестъра показва филма, а когато оркестърът започне да свири, музиката залива зрителите по начин толкова естествен,  забавен и никога не разсейващ. И филмът се проявява в своята пълна  деликатност и присъща сладост. Има лекота на излъчването, но също така и блясък.  „Ла ла ленд“  отдава почит на класическите холивудски мюзикъли от 50-те години на миналия век. Но го прави по изключително модерен начин.

Има ли нещо по-хубаво от слушането на филмов саундтрак, изпълнен на живо? Отговорът е "да", ако към музиката се присъедини и самият филм.

„La La Land” разказва историята на Миа (Ема Стоун) – начинаеща актриса, и Себастиан (Райън Гослинг) – посветен джаз пианист, които се борят, за да свържат двата края в един град, известен с погазването на надеждите и разбиването на наивни сърца. Действието се развива в съвременен Лос Анджелис, където ежедневният живот е  радост и болка от преследването на мечтите. Но докато успехът е близо,  любовта е все по-трудна.

ТОП СЪБИТИЯ

ОСТРОВЪТ НА СЪКРОВИЩАТА - ПРЕМИЕРА

19:00ч. 17.12.2018 Театър Азарян

"ВИРТУОЗИТЕ"

19:00ч. 14.12.2018 Зала 1