ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Relogia | Триалози

10:00ч. 22.11.2019 Зала 3

RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019

Relogia.net e първото по рода си събитие за България, представящо най-новите иновации в oбединяващи науката, изкуството и технологиите в образованието, изследванията и културата в контекста на световните STE(A)M тенденции.

Форумът се провежда под почетното председателство на Министерство на Образованието и Науката и е организирано от Фондация за изследвания в областта на науката & изкуството „Re:“ и Национална художествена академия.

Първото издание на събитието е озаглавено
ЧОВЕШКОТО ИЗМЕРЕНИЕ и е в три модула: конференция 21-22.11.; изложба 19-24.11.; работилници 21-22.11.2019 г.

В София ще бъдат световни имена като Nokia Bell Labs със Sonic Empathy project и тяхната интерактивна инсталация, която ще позволи на публиката да създава музика с технология за видео анализ; Galerija12+, разработваща Музея на Бъдещето във Дубай; създателката на MI.MU gloves – участвали в световното турне на Ариана Гранде – проф Кели Снук; Microsoft Hacks, със STEAM образователни методи и инструменти, разработени от Масачузетския технологичен институт, EU STEM Coalition - с техния стартиращ проект за Европейската STEAM платформа, ARIGAMI (Великобритания), номинирани за най-добра стартираща компания за 2019.

Публиката на RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 ще може да съпреживее за първи път в България изпълнението на Геннадий Ткаченко “Гласът на планетата Земя”, което “ще ви отведе в друг свят”, според New York Times; Brain-DJ с изпълнение, при което на живо ще видим как с мозъка си човек контролира звука и образите в невъзможно интерактивно визуално произведение; ще изживеем Музиката на хормона на Любовта Окситоцин в изпълнение на един от най-известните джазмени на България Михаил Йосифов; Гравити-синтезатор, с премиера в България, като част от Европейското им турне.

Изложбата RELOGIA ще представи инсталацията на NOKIA „НИЕ ГОВОРИМ МУЗИКА“; спечелилия първа награда за най-добър VR филм „Съзнателно Съществуване“; Спечелилите първа награда за най-добър VR образователен инструмент „BODYSWAPS” (Смяна на телата); иновативни материали, разработени във Финладнския Университет „Аалто“.

Генералният директор на Европейската организация за ядрени изследвания (CERN/ЦЕРН) ще открие RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019.

Д-р Фабиола Джаноти е един от най-изтъкнатите физици в света и първата жена, застанала начело на ЦЕРН.

Тя ръководи един от двата гигантски експериментални екипа на ЦЕРН, които през 2012 г. стигат до откриването на Хигс бозона.

RELOGIA | ТРИАЛОЗИ 2019 ще се проведе от 19 до 24 ноември 2019 г. в Националния дворец на културата в София и ще представи нови перспективи за междудържавно и междусекторно сътрудничество; възможности и сценарии за нови инициативи и инвестиции; нови конкурентни предимства и нови STEAM образователни модели и стратегии.

RELOGIA ще покаже чрез примери как профилът STEAM въздейства върху образованието, научните изследвания, индустриите, социалното предприемачество и културата – всички те като част от икономиката, основана на знанието и големите данни.

ВХОД СВОБОДЕН
Регистрирай се на:
http://relogia.net/registration-attendees/