ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

СБОГОМ, ЙОХАН РАЙС

19:00ч. 17.05.2019 Театър Азарян

На 6-и април от 19:00 часа в Театър Азарян, сцена Backstage, режисьорът Неда Соколовска и актьорите Василия Дребова, Георги Налджиев и Петко Каменов ще представят различни начини на виртуалното общуване в спектакъла „Сбогом, Йохан Райс!“.
„Сбогом, Йохан Райс!” е футуристичен разказ за края на вербалното общуване и хипотетичното време, когато погледът на човека няма да има нужда да се отправя по-далеч от разстоянието, на което държи мобилното си устройство.
Спектакълът вече бе представен с голям успех в „Червената къща” и сега ще продължи своя живот в новото пространство за алтенративни театрални формати на Театър Азарян – сцена Backstage.
Проектът на студиото за документален театър VOXPOPULI изважда на преден план въпроса за зависимостта на обществото от мобилните устройства, ползите и опасностите от тях. „Сбогом, Йохан Райс“ е спектакъл, който компилира театър, технологии и VR и който поставя темата за края на вербалното общуване и началото на новата комуникация. Комуникация, при която смартфонът определя и задейства реалните житейски ситуации на човека.

„Сбогом, Йохан Райс!”
Студио за документален театър VOX POPULI
Режисура: Неда Соколовска
Участват: Василия Дребова, Георги Налджиев, Петко Каменов
Визуална среда: Ивелина Иванова (Иви), Владислав Илиев – Phormatik Visual Lab
Сценография: Иван-Александър Тодоров
Координатор: Рада Езекиева


Проектът „Сбогом, Йохан Райс!” се реализира с подкрепата на Столична програма „Култура”.
Билети за спектакъла можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg на цена от 15 лв.