ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Шумът на парите | Конференция

09:00ч. 17.04.2019 Зала 6

 

На 16 и 17 април в София ще се проведе десетото издание на икономическия форум Шумът на парите. Мероприятието ще събере в зала 6 на НДК повече от 1500 гости, както и близо 50 български и международни лектори.
 
 
 
Събитието е с безплатен вход за всички желаещи да чуят новостите в света на икономиката, личните финанси, технологиите, банките, образованието и имотите.
 
 
 
Откриващият панел в първия ден на Шумът на парите е на тема Лични финанси. Лекторите, които ще вземат участие в тази дискусия, ще дадат мнения по въпроси, като например как да управляваме парите си и как да постигнем по-добра доходност във времена на рекордно ниски лихви по депозитите; идва ли нова финансова криза; към какво да насочим свободните си средства в следващите месеци и други.
 
 
 
Пред публиката ще се изправят Димитър Цонев, независим финансов експерт, Ангел Хаджийски, председател на Съвета на директорите на Капман, Анатоли Георгиев, изпълнителен директор на Агрион и Явор Ачев, мениджър за България на Амунди Асет Мениджмънт.
 
 
 
Ще участват още Николай Генчев, главен изпълнителен директор и председател на УС на ЗК „УНИКА“ АД, Иван Кутлов, председател на УС на Българска дилърска асоциация, Никола Янков, управляващ партньор и председател на Съвета на директорите на Експат Капитал и Петко Вълков, директор на дирекция Частно банкиране в Първа инвестиционна банка.
 
 
 
Модератор на дискусията ще е финансовият анализатор Йордан Кирилов.

Кои са основните двигатели на растежа на българската икономика в момента? По какъв начин големите компании в страната се справят с липсата на работна ръка? Какви са предизвикателствата пред онлайн търговията и как да привличаме нови купувачи?
 
 
 
Отговорите на тези въпроси ще търсим по време на дискусията Двигатели на растежа, която е с начален час 11.30 на 16 април.
 
 
 
Пред аудиторията ще чуем мненията по тези и други актуални теми от главния икономист на Уникредит Булбанк Кристофор Павлов, изпълнителния директор на Алкомет Хюсеин Йорюджю, както и главния икономист на Българска банка за развитие Илия Лингорски.
 
 
 
Останалите участници в дискусията, която ще бъде водена от финансовия анализатор на Kredit.bg Иван Нончев, са директорът на EMAG за България Андрей Попеску, Светлана Георгиева, ръководител „Набиране и подбор на персонал“ в Идеал Стандарт – Видима АД, както и Илия Левков, председател на Управителния съвет на Индустриален клъстер Електромобили.
 
 
 
Технологичната дискусия е с начален час 13.00 часа на 16 април (вторник). В нея участие ще вземат Цветан Алексиев, изпълнителен директор на Сирма Груп Холдинг, Невен Дилков, основател на Нетера и Атанас Райков, генерален директор “Бизнес развитие” на Viber за Източна Европа, Близкия изток и Северна Африка.
 
 
 
През публиката мненията си ще изложат и Ивайло Славов, съосновател и изпълнителен директор на BULPROS, Боян Москов, собственик на Interactive Orb, както и Мартин Петров, член на Борда на директорите на Sportal Media Group.
 
 
 
Те ще отговорят на въпроси, като например кои са десетте неща, които ще променят живота ни през следващото десетилетие, какво е бъдещето на социалните мрежи, опасен ли е изкуственият интелект и много други.
 
 
 
Модератор на този панел е Александър Николов, TMT Strategist.
 

Откриващият панел във втория ден на Шумът на парите 2019 е банковата дискусия, която е с начален час 9.30. В нея ще чуем мнението на едни от най-известните банкери в страната - Екатерина Кирилова, член на Управителния съвет и главен търговски директор на Уникредит Кънсюмър Файненсинг, Кристоф Де Мил, член на Кънтри тийма на КВС Груп за България, изпълнителен директор Финанси и иновационен лидер на Обединена българска банка, както и Живко Тодоров, главен финансов директор и член на УС на Първа инвестиционна банка.
 
Сред панелистите има както дългогодишни участници на форума, като Асен Ягодин, член на УС и изпълнителен директор на Пощенска банка, така и дебютанти на събитието в лицето на Георги Заманов, главен изпълнителен директор на Алианц Банк България, който бе избран за банкер на 2018 г.

След лекторите още са Лукас Турса, старши вицепрезидент на TBI Bank и Илиан Георгиев, главен изпълнителен директор и член на УС на Българо-американска кредитна банка.
 
Модератор на дискусията за десета поредна година ще е Тихомир Тошев, изпълнителен директор на Кредит Център, който заедно с участниците ще даде отговор на въпроси, свързани с бъдещето на банките и движението на лихвите по кредитите и депозитите.

Началният час на панел „Образование“ е 11.30, като в него ще научим кои са десетте ключови умения, които трябва да притежаваме, за да имаме успехи в бъдеще. Сред панелистите личат имената на Ивелина Петрова, старши специалист „Корпоративни продажби“ във VIVACOM, Евелина Ван Менсел, представител на съвместната магистърска програма на АУБ и SDA Bocconi, Методи Георгиев, изпълнителен директор на Cargill България, доц. д-р Теодор Седларски, декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, създателят на Уча.се Дарин Маджаров, Георги Палпурин, акредитиран Google Street View фотограф и консултант на проекта iedu360.eu, както и Доника Лулева, учител по китайски език в ЧСУ „Евлоги и Христо Георгиеви“.
 
 
 
Модератор на дискусията е основателят, собственик и управляващ директор на United Partners Мария Гергова – Бенгтссон.

Последната дискусия за деня ще е на тема Имоти. Тя е с начален час 13 и ще ни даде отговор на въпроси, свързани с бъдещето на големите градове, моловете и цените на жилищата.
 
 
 
В нея участие ще вземат Полина Стойкова, изпълнителен директор на Bulgarian Properties, Антон Андонов, изпълнителен директор на ЕРА България, както и Добромир Ганев, който е председател на Управителния съвет на Националното Сдружение Недвижими Имоти.
 
 
 
Останалите експерти по темата имоти, които ще се качат на сцената на Шумът на парите, са Невена Стоянова, управляващ директор на Luximmo Finest Estates, Таня Косева-Бошова, управляващ партньор на Park Lane Developments, както и арх. Валери Левиев, изпълнителен директор на Elta Consult.
 
 
 
Модератор на дискусията е Иван Велков, председател на БГФМА и заместник-председател на СОС.

Събитието се осъществява със съдействието на: Уникредит Кънсюмър Файненсинг, Алкомет, Адмирал Маркетс, Cargill България, Българска банка за развитие, Амунди, Резиденшъл Парк Лозен, Капман Холдинг, Обединена Българска банка, А1 България, Пощенска банка, Бритиш Американ Табако, Нетера, TBI Bank, Идеал Стандарт-Видима АД, Уника България, Тасков&Стоянов, Агрион, Първа инвестиционна банка, EMAG, ZEISS VISION CENTER, Американски университет в България, Novanight и Българо-американска кредитна банка.
 
 
 
Медийни партньори на събитието са: Novini.bg, Дарик радио, Economic.bg, Kaldata.com, Imot.bg, Факти, БАПРА, HiComm и Go Guide.
 
 
 
Повече за събитието можете да намерите на страницата на Шумът на парите, както и във Facebook.