ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

TEDxVitosha: Щастливците

09:00ч. 27.01.2018 Театър Азарян

TEDxVitosha е еднодневно събитие, което събира лектори, демонстрации, видеа от TED Talks, изпълнения на живо, вкусни паузи и нови запознанства.
Вдъхновени от Алеко Константинов, за който си мислим, докато караме ски на Витоша, и чийто паметник виждаме, докато се разхождаме по столичния бул. „Витоша“, екипът на TEDxVitosha ни кани на среща с най-усмихнатите хора на България.
Темата на събитието е „Щастливците“, а изключителни лектори от страната и света ще споделят своите виждания и истории на тема щастие.
 
Защо да присъствам?
 
Талантите
Разнообразни теми, но с едно общо: лекторите са успешни и се стремят към по-добро качество на живот.
 
Емоцията
TEDxVitosha: Щастливците е посветена на положителния пример около нас.
 
Другарите
Открийте нови приятели, които споделят вашите ценности и любопитството ви към света.
 
Влезте в отбора на "Щастливците"!
www.tedxvitosha.com

 

 
За TEDx, x=независимо организирано събитие
В духа на идеите, които си струва да бъдат споделяни, TED създава програма, наречена TEDx.
TEDx е програма от местни, самостоятелно организирани събития, които събират хората заедно, за да споделят преживяване в духа на TED. Нашето събитие се казва TEDxVitosha, където x=самостоятелно организирано TED събитие. На TEDxVitosha ще съчетаем видеа от TED Talks и лектори на живо, за да запалим  искрата на вдъхновена дискусия и да стимулираме създаването на условия за обмен на идеи.
Конференцията TED предоставя общи насоки за програмата TEDx, но отделните TEDx събития, включително и нашето, се организират самостоятелно.
 
За TED
TED е неправителствена организация посветена на „идеите, които си струва да бъдат споделяни“. Започнала като четиридневна конференция в Калифорния преди 30 години, TED прераства в подкрепа за тези идеи, които променят света, чрез множество инициативи. Годишната TED конференция кани водещите световни мислители и дейци, за да изнесат лекция до 18 минути. След това техните презентации са достъпни безплатно на TED.com. Сред TED лекторите са Бил Гейтс, Ал Гор, Джейн Гудал, Елизабет Гилбърт, Сър Ричард Брансън, Нандан Нилекани, Филип Старск, Нгози Оконджо-Ивеала, Исабел Алиенде и Даниел Канеман.
 
Годишната TED конференция се провежда всяка пролет във Ванкувър, в провинция Британска Колумбия, Канада. Медийните инициативи на TED включват ted.com, където всеки делничен ден се публикуват нови TED Тalks, и отворения преводачески проект, който предоставя субтитри, както и възможността TED Тalks да бъдат превеждани от доброволци по целия свят, и образователната инициатива TED-Еd.
 
Учредена е годишната TED награда, чрез която на изключителни личности се предоставя възможността да реализират своите идеи; TEDx, която предоставя на отделни личности или групи начин да създават местни, самостоятелно организирани събития, и програмата TED Fellows, която помага на променящите света иноватори да станат част от TED общността и с нейна помощ да разширяват въздействието на своите забележителни проекти и дейност.

ТОП СЪБИТИЯ

АПАРТ

19:00ч. 30.01.2019 Театър Азарян