ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

1200 РОЗОВИ БАЛОНА ПОЛИТАТ В НЕБЕТО КАТО ЧАСТ ОТ КАМПАНИЯТА ЗА БОРБА С РАКА НА ГЪРДАТА

17 Oct, 2017

На 18 октомври (сряда) от 11:30 часа до пилоните на НДК (пред вход А4 на НДК, най-удобно се влиза от бул. „Витоша“) ще бъдат пуснати 1200 розови балона в памет на жените, които всяка година губят битката с рака на гърдата. Събитието е част от информационната и профилактична кампания за борба с тежкото заболяване, инициирана от Първа САГБАЛ „Света София“. Кампанията се осъществява с подкрепата на Столична община, Фондация „Една от 8“ и Националния дворец на културата. Тази година през месец октомври медицински специалисти от общо 13 лечебни заведения (в градовете София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора) прегърнаха каузата и извършват безплатни профилактични прегледи за рак на гърдата.
 
Г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, д-р Гергана Коларова, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София“, управители и лекари от болниците – партньори на инициативата,  представители на Фондация „Една от 8” и Националния дворец на културата ще вземат участие в тазгодишното събитие.
 
Началото на информационната и профилактична кампания беше поставено на 1-ви октомври 2017 г. с осветяване на Националния дворец на културата в розово. Каузата подкрепиха компаниите „Астра Зенека“, „Новартис” и „Вега Медикал“. Медийни партньори са Българската национална телевизия и Радио Фокус.