ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

БЪДИ КИНОМАН НА ГОДИНАТА! ГЛЕДАЙ КИНОМАНИЯ!

18 Oct, 2019

Киномания обявява награда за Киноман на годината, посветена на кинокритика Георги Ангелов, който ни напусна тази година
 
Георги Ангелов е кръстникът на Киномания, която е създадена преди 33 години под името Световна кинопанорама, а през 1993 г. променя наименованието си на Киномания по негово предложение.

Георги Ангелов е роден през 1947 г. и е известен със страстта си към гледането на кино. През годините е работил в Българска национална филмотека и системата на популярните през 80-те кино - видеоклубове. Ежегодно публикува в сп. „Кино” своята анкета сред кинокритиците за най-добрите филми от селекцията на водещите кинофестивали у нас. През 2005 г. режисьорът Петър Одажиев и сценаристът Боряна Матеева му посвещават документалния филм “Един киноман в началото на века”.

Всеки зрител на Киномания може да претендира за наградата, като гледа филмите от програмата от фестивала във всички кина в София, Пловдив, Варна, Велико Търново и запази билетите си от прожекциите.

Зрителят с най-голям брой билети ще получи Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината – безплатен достъп до всички филми от програмата на фестивала през следващата година.

Заявете Вашата номинация за Наградата „Георги Ангелов“ за Киноман на годината до края на месец ноември на адрес: НДК, бул. България 1, отдел „Външни комуникации”, Мария Йоцова, на e-mail адрес:ndkevent@gmail.com, както и на лично съобщение на Фейсбук-страницата на Киномания. В заявката е нужно да упоменете Вашата бройка закупени билети.

Този от Вас, който е гледал най-много филми от Киномания и успее да го докаже със запазените билети, ще бъде обявен за Киноман на годината!

Гледай Киномания! Стани „Киноман на годината!“