ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ГЛЕДАМЕ НА ПЛАТФОРМА А6 КАТО НА ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ЛАБОРАТОРИЯ ЗА НОВИТЕ НАГЛАСИ НА ПУБЛИКАТА

16 Юни, 2020

Всички субекти в нашия сектор в настоящата криза са изправени пред много неизвестни. Подобен тип сцени ще станат своеобразни изследователски лаборатории на това как хората реагират на новите обстоятелства и как публиката променя нагласите си към културните събития и самото изживяване, провокирано от тях. Това каза председателят на Съвета на директорите на НДК по време на пресконференцията на София Филм Фест. Фестивалът, който трябваше да се проведе в края на март, избра за част от събитията на лятното си издание Платформа А6.

Пред журналистите Борислав Велков подчерта, че НДК доста бързо осъзна необходимостта от цялостна трансформация на дейността си. "Първи успяхме да реализираме тази платформа и да създадем комфорт и сигурност на публиката, както и възможност на целия културен и конгресно-конферентен сектор да изнесе събитията си на открито. Първи обяваме програмата си и надяваме се, първи ще имаме информация за промените в поведението на публиките. Опитахме се и ние да дадем нашия принос, както са го правили 40 години преди нас в НДК", каза още Велков.

Той смята, че всички ангажирани със събитийния и културния мениджмънт у нас трябва да бъдат готови за радикални промени: "Променят се много неща, които без съмнение ще дадат отражение върху киното и цялата културна и конгресна индустрия, върху спонсорствата, върху каузите, върху пдхода към финансиране на събитията", отбеляза още Велков и допълни: "НДК и София филм фест сме нещо повече от приятели, защото ако не сме заедно, няма как да оцелеем. И на този фон е нужно да осъзнаем, че не нещо друго, а публиката е най-важна!"

***
За контакти и запитвания: platforma6@ndk.bg