ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

И ТРИТЕ НОМИНАЦИИ ИКАР 2018 В КАТЕГОРИЯТА „СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС” СА ЗА СПЕКТАКЛИ ОТ ПРОГРАМАТА НА ДНК

8 Feb, 2018

Номинациите Икар 2018 в категорията „Съвременен танц и пърформанс” отиват в екипи и спектакли, копродуцирани от ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Това са Ива Свещарова и Вили Прагер и спектакъла „Shamebox“  /продукция на Б brain С store П project и ДНК/; Ида Даниел и Александър Митрев за спектакъла „Повече не или така нареченият Бернхард“ /продукция на Сдружение „Нейно Величество Тенджерата под налягане“ и ДНК/ и за Галина Борисова със спектакъла „Тук долу всички люляци умират“. Това стана ясно на специална пресконференция, на която Съюзът на артистите в България обяви тазгодишните номинации за наградата Икар и представи програмата на Театралния салон, чийто партньор за първи път тази година е и Националният дворец на културата.

„Това е важна индикация за добрата посока, в която сме поели, както и потвърждение на убеждението ни, че средата на съвременните изкуства може да се развива единствено на основата на партньорства, диалог и пресрещане на разбирания. Щастливи сме, че с последователни усилия успяхме да превърнем ДНК в българското място, което адекватно съучаства в развитието на тенденциите в съвременния танц и пърформанс”, споделя Мира Тодорова, ръководител на ДНК.

„Shamebox“, „Повече не или така нареченият Бернхард“ и „Тук долу всички люляци умират“ са част от кураторската програма на ДНК. Почитателите на съвременното танцово изкуство и пърформанс щe могат да ги видят отново през март.