ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

КОНЦЕРТЪТ НА ВЕСКО ЕШКЕНАЗИ В НДК С НОВА ДАТА – 4 ЮНИ

10 Mar, 2020

Добри новини за почитателите на Веско Ешкенази, които имат билети за юбилейния му концерт в зала 1 на НДК. Датата се отлага във връзка със заповедта на Министерски съвет за отмяна на събитията на закрито, но концертът и празникът – не! Цигуларят Ви кани да запазите силния си дух и положителни емоции до 4-и юни, когато е новата му среща с Вас – дългочакана, бленувана, много репетирана.
Среща, която Веско Ешкенази като концертмайстор на един от най-големите европейски оркестри - Кралския Консертхебау, Амстердам, успя да организира в рамките на своите единствени две свободни седмици в натоварения си график. Благодарение на добронамереността на партньорите от НДК, датата за концерта в София ще се осъществи още в настоящия сезон!

Очаква Ви концерт, който ще представи за първи път разказ за Музите на цигуларя и богата програма от любимите му музикални произведения в една вдъхновяваща симбиоза между музика, поезия и театър.

На сцената заедно с именития цигулар ще се качат музикантите на Плевенска филхармония под диригентвото на Мартин Пантелеев – братът на Веско Ешкенази, както и Людмил Ангелов, Дани Милев, Люси Дяковска и Адриана Николова-Печенката. Гост музикант е руският баянист Рудик Якин. Актрисата, която ще се превъплъти в ролята на разказвач на живота на Веско в стихове е Койна Русева.

Веско Ешкенази планува юбилейни срещи си с българската публика заедно с Плевенска филхармония в концертно турне, което ще гостува във Велико Търново, Шумен, Асеновград, Хасково, Русе, Панагюрище, Ямбол и на откритите морски летни сцени в Бургас и Варна. През есента турнето продължава в Плевен, Добрич, Пловдив и Стара Загора.

*Очакват се някои малки промени в предварително обявените дати на турнето, които ще бъдат съобщени своевременно.

Веско Ешкенази е музикант, носител на много отличия за приносът му в музиката не само в България, а и в Холандия, но и личност, която на 17.09.2019 беше удостоена със званието “Почетен гражданин на гр. София“.

Концертът се представя с подкрепата на Столична Община, НДК и медийните партньори Btv Media Group и Bradio Group.

За повече информация: 0899 / 14 58 70

https://www.facebook.com/ Vesko Eschkenazy
https://www.facebook.com/ Плевенска Филхармония
https://www.facebook.com/ Lucy Diakovska/Люси Дяковска