ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

КРИЗАТА С КОРОНАВИРУСА ПРОМЕНИ СЪЩЕСТВЕНО ФЕСТИВАЛНАТА КУЛТУРА

14 Sep, 2020

“Фестивалната култура през последните няколко месеца се промени съществено. Това важи както за поведението на публиката, така и за действията и реакциите на организаторите. Може би това е положително, тъй като кризата отваря нови възможности, които по един или друг начин ще успеем да реализираме много по-добре.”. Това каза председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков на пресконференция по повод старта на София Филм Фест, чието лятно издание се проведе през юни на Платформа А6 до НДК. В сегашното издание пък домакин на повечето премиерни заглавия от програмата на фестивала е кино „Люмиер Лидл”.
 
Дългогогодишният организатор на София Филм Фест Стефан Китанов благодари на НДК и фестивала Master Of Art, че промениха своите програми така че да се случи настоящото издание на София Филм Фест, което бе отложено от март месец тази година.

Борислав Велков увери, че залите и пространствата на НДК са напълно готови да посрещнат публика и са преведени в съответствие с т.нар. Covid протокол, който ще позволи на зрителите да се чувстват спокойни и сигурни в киносалона и да имат едно позитивно изживяване.

София Филм фест се открива на 24 септември, ще продължи до 15 октомври и предвида множество прожекции на открито и закрито на различи сцени и в различни киносалони.

Фестивалът се организира под патронажа на Столична община в партньорство с Министерство на културата, Националния филмов център и Националния дворец на културата, с подкрепата на програма Творческа Европа MEDIA на Европейския съюз, национални и чуждестранни културни институти, спонсори, партньори и приятели.

Цялата програма на София Филм Фест може да намерите ТУК.