ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

„МАШИНАТА ЗА ОМРАЗА“ НА МАРИОН ДЪРОВА С ПРЕМИЕРА В ДНК-ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС

11 Apr, 2019

На 17 и 18 април от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс Марион Дърова ще представи най-новия си спектакъл „Машина за омраза“ | Hating machine. Да мразиш е по-лесният начин даформираш идентичност и значимост в свят на скорости и противоречива информация.„Машината за омраза“ работи по-добре на бързи обороти, за да няма време за мислене. Така омразата покълва лесно, прераства в епидемия, гарантира комфорта на групата и съществуване без съмнения. Омразата носи неизчерпаема самогенерираща се енергия. Ще се включиш ли към световния двигател? Безплатно.
Билети за спектакъла са в продажба на касите на Билетен център, онлайн и на място час преди представлението.
 
Повече за Марион Дърова
Марион Дърова завършва Философия в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, няколко години след това изучава Режисура за драматичен театър в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2015 г. завършва едногодишна обучителна програма по съвременен танц – Dance Port Derida.
Работила е с хореографи като Норман Дъглас и Сидра Бел, с чието представление участва в програмата на One Dance Week 2015. Марион Дърова е изпълнител в спектаклите на Derida Company: „Silent weapon” (с номинация за ИКАР 2015), „Zen play”, „Sinner” (ИКАР 2017) и Miss July (2018г).
Хореографският си дебют прави през 2016 г. с „Мейнстрийм”. През 2017 г. участва в българския шоукейс на европейския фестивал за съвременен танц и пърформанс Aеrоwaves с „Trauma”.

„МАШИНА ЗА ОМРАЗА“ | HATING MACHINE
Концепция и хореография: Марион Дърова
Звукова среда: Александър Евтимов – Шаманчето
Участват: Мартина Апостолова, Михаил Стоянов, Борис Георгиев, Васил Зелямов
Снимка: Мина Стоянова
Плакат: Божана Бончева