ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

МИЛЕНИТА ПРЕДСТАВИ РЪЧНО ИЗРАБОТЕНИТЕ КНИЖКИ ОТ КОЛЕДНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА НА „ПЕРОТО“

11 Dec, 2016

Всеки, желаещ да подари книга на Дома на ветераните на културата и изкуствата в София, може да го направи до 20 декември

Уникалните собственоръчно направени малки книжки с подбрани текстове и рисунки от коледната благотворителна инициатива на Литературен клуб „Перото“ – „Нарисувай/ напиши ми Коледа“ вече са факт.  Първа до тях се докосна певицата Миленита, която прочете някои от коледните пожелания, написани вътре. Тя призова всички желаещи да подкрепят каузата, като закупят някоя от книгите, които се продават в „Перото“. Вместо нея ще получат като подарък една от уникалните авторски книжки, а закупената книга ще бъде предоставена на Дома на ветераните на културата и изкуствата в София. Това, те могат да сторят до 20 декември. Интерес към инициативата прояви и музикантът Калин Вельов, както и много приятели и съмишленици на „Перото“.

„Радостни сме, че инициативата е наистина успешна и желанието ни да подарим усмивки на хората, които цял живот са подарявали сърцата си на публиката, срещна много последователи“, сподели Деница Аргиропулос, управител на Литературен клуб „Перото“. 

За корица на книжката е подбрана една от рисунките, свързани с инициативата. „Всички от екипа се влюбихме в творбата. Не знаем дали е дело на дете или възрастен човек, но наистина успява по особен начин да пресъздаде атмосферата на добрина и човечност, която носи със себе си Коледа“, разказа още Деница Аргиропулос. 

Очакваме ви в „Перото“ до 20 декември. Купете любимата си книга и я подарете за Коледа на ветераните на културата и изкуствата.
Фотограф: Орлин Огнянов