ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

МИНИСТЪР БАНОВ И МИНИСТЪР ПАВЛОВА ПРЕДСТАВИХА ПРЕД ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОСЛАНИЦИ УСПЕШНОТО ОБНОВЯВАНЕ НА НДК ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО

15 Dec, 2017

Министърът на културата Боил Банов и министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна Павлова представиха пред посланиците на държавите-членки на ЕС обновените зали и пространства на НДК за целите на Председателството.

България поема Председателството на Съвета на ЕС през януари 2018 г. Повечето от събитията се провеждат в  Националния дворец на културата.

Министър Банов и министър Павлова посрещнаха европейските дипломати на вход А6, предвиден за официалния вход за премиерите и президентите. Те представиха на гостите и мениджърския екип на НДК, който завърши успешно ремонта на Двореца. Представени бяха и доброволците, както и екипите, които ще работят за Българското председателство.

Дипломатическият корпус видя реновираната зала 6, която ще е залата за пресконференции на Председателството и основна част от Международния пресцентър. На гостите бе представен и вход А4- входа за делегатите, където ще е разположен и акредитационният център; залите 7, 8 и 9, в които ще се провеждат срещи на експертно ниво, както и специално обороудваното студио на БНТ – телевизията домакин - разпространител на картина и звук от събитията на Председателството.

Министрите представиха и напълно готовата, технически оборудвана зала 3, където ще се провеждат основните  заседания. Посланиците имаха възможност да се запознаят с функционалността на залата, да изпробват озвучителната и видео техника в залата, както и да видят обновените прилежащи пространства - залите 3.1 и 3.2 заедно със зала 10. 

Дипломатите проявиха специален интерес към реставрираните произведения на изкуството в залите и фоайетата на НДК, а мениджмънтът на НДК пое ангажимент да публикува пълна информация за тях на сайта на Председателството.