ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

МУЗИКАЛНОТО ОТКРИТИЕ НА НДК – „ЧЕТИРИМАТА ПИАНИСТИ“ ОТНОВО НА СЦЕНАТА НА ЗАЛА 1

16 Feb, 2017

Класика, джаз и много музикални изненади ще звучат на 31 май
 
Четирима от най-добрите български пианисти - ИВАН ЯНЪКОВ, ГЕОРГИ ЧЕРКИН, АНГЕЛ ЗАБЕРСКИ-СИН и ЖИВКО ПЕТРОВ се събират за трети път за общо концертно изпълнение. Това ще се случи на 31 май на сцената на зала 1, а събитието отново е изцяло продуцирано от НДК -  единствената културна институция  у нас,  която притежава четири рояла „Стейнуей”.

Програмата на настоящия концерт обещава богата палитра от емоции – от авторска или аранжирана от пианистите музика, през импровизация и дори - елементи на шоу. В концерта ще прозвучат по нов начин популярни произведения на Брамс, Рихард Щраус, Шопен, Моцарт, Рахманинов, като ще има и много музикални изненади. Една от тях е, че пианистите са подготвили  изпълнения на филмова музика, сред които Петър Ступел - “Замълчи, Замълчи” („Любимец 13“) в аранжимент на Живко Петров и Джон Уилямс с „Междузвездни войни” в  аранжимент на Георги Черкин.

В концерта на 31 май в зала 1 ще се включат още Димитър Семов - барабани и Борис Таслев - контрабас.

Билетите вече са в продажба на цени от 20, 30, 40, 50 лв. За деца под 12 г. билетът е 10 лв., а с 20% намаление ще се ползват ученици, студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение.

Двете предишни събития от формата „Концерт за 4 рояла“ се състояха през 2015 г. Тогава идеята да се съберат на едно място двама пианисти, изпълняващи предимно класика, с двама, изпълняващи джаз, изглеждаше откровено предизвикателство за музикантите, но резултатът предизвика истинска еуфория сред публиката. Тя заслужено определи концертите като едно от най-ярките музикални преживявания на годината.

Кадри от „Концерт за 4 рояла” може да откриете тук и тук.