ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НАЙ-ДОБРОТО ОТ 39-ТО БИЕНАЛЕ ЗА МЛАДЕЖКА ФОТОГРАФИЯ ИДВА В НДК

29 May, 2018

Между 13 и 22 юни в НДК ще се проведе 39-тото издание на младежкото биенале за фотография под патронажа на FIAP (Fédération Internationale de l'Art Photographique - международна организация на националните асоциации за фотография).
 
Това е най-престижният международен фотоконкурс за деца до 16 и до 21 години, на което тази година България в лицето на Национално сдружение фотографска академия “Янка Кюркчиева” има честта да бъде домакин.
 
В биеналето са включени 452 автора от 18 държави. България селектира и е представена с колекция на млади фотографи в две категории – до 16 г. и до 21 г., а 14 от 20-те снимки, включени в българската колекция до 21 години са на ученици от Националната гимназия по полиграфия и фотография, ненавършили още 18 години.
 
На 13 юни в НДК от 18:00ч. ще бъде официалното откриване на финалната изложба от салона, както и награждаването на отличените колекции и индивидуални творби. Тя е разположена на етаж 3 – център в НДК и е част от културната програма на Председателството на страната ни на Съвета на Европа.
Националният дворец на културата е съорганизатор и домакин на събитието за трети път.
 
Експозицията е част от “Месец на фотографията” 2018, чиято програма предстои да бъде обявена.
 
Изложбата може да бъде разгледана от 13 до 22 юни от 11 до 19:00 часа, достъпът е през вход А4 (откъм пилоните).
 
Повече за конкурсите, списък на отличените младежи, както и самите фотографии може да видите: ТУК