ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ОТБЕЛЯЗВАМЕ РОЖДЕНИЯ ДЕН НА НЕЗАБРАВИМИЯ РЕЖИСЬОР КРИКОР АЗАРЯН СЪС СПЕКТАКЪЛА „НОЩТА НА ПОКЕРА“

1 Mar, 2021

От самото си създаване на 15 март 2015 година, Театър Азарян ежегодно отбелязва рождения ден на своя патрон. В памет на професора,  Дворецът и Фондация „Проф. Крикор Азарян” организират  специални събития с участието на неговите  ученици.
 
Тази година това ще се случи на 13 март от 19.00 часа с последния премиерен спектакъл на Касиел Ноа Ашер „Нощта на покера”.
 
„Нашият учител проф. Крикор Азарян още във втори курс ни хвърли в дебрите на Тенеси Уилямс. За нас това беше едно стръмно изкачване на театралния Еверест с много падания и синини. Той казваше, че това не са герои – жонглиращи с ангелското и демоничното, нощта и ослепително яркия до изгаряне ден; огромното желание да се случиш в този свят и смъртта. Някак си ни научи да мислим като за много дълбоки води, в които се гмуркаш като водолаз без кислород и колкото повече въздухът не ти стига, толкова повече е възможно да познаеш и достигнеш вълшебството.“ С това откровение Касиел Ноа Ашер – студент от класа на проф. Крикор Азарян, випуск 1993 г., посвещава спектакъла „Нощта на покера”, създаден по мотиви от „Трамвай Желание” на Тенеси Уилямс, чийто режисьор и актьор в ролята на Бланш е, на своя учител от Театралната академия.
 
Заедно с Йордан Ръсин /СТЕНЛИ/, Ели Колева /СТЕЛА/, Кристиян Негалов /МИЧ/, Мартина Апостолова /АЗРАЕЛ, ЮНИС/ и Теодор Каракачанов /САМАЕЛ, СТИЙВ/, вярна в уроците на своя учител и неговите „10 Кокови заповеди”, Касиел търси и предизвиква у зрителя неочаквани гледни точки.
 
„Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса. А за това са нужни артисти емоционално възбудими и заразителни”, из „10-те Кокови заповеди”
 
Билети за спектакъла „Нощта на покера” може да откриете на касите на Билетен център – НДК и www.tickets.ndk.bg