ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 11-17 ФЕВРУАРИ

10 Feb, 2019

11 ФЕВРУАРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
В дните от 11 до 13 февруари (от понеделник до сряда) в кино „Люмиер Лидл“ от 19:00 часа ще можете да гледате филма „Фаворитката“ с участието на Оливия Колман, Ема Стоун и Рейчъл Вайс.
 
12 ФЕВРУАРИ /ВТОРНИК/
Проектът на iHELP foundation  – „Пазители на сърца: мисия училища“ ще бъде представен на 12 февруари от 11:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Проектът има за цел да създаде най-голямата мрежа за взаимопомощ, обучавайки ученици от 10 средно общообразователни училища как на практиката да оказват първа помощ на дете, новородено и възрастен и какви са възможностите на приложението за алармиране ihelp при нужда от спешна помощ на територията на София за създаването на по-сигурна среда за живот.
 
Пърформансът „Синхроничност“ ще можете да гледате на 12 февруари от 19:30 часа в ДНК. Спектакълът изследва взаимодействието между човека и света, без да го подчинява на тривиалната причинно-следствена логика. На сцената е изградена класическа мандала, в която се намира човек, поставен в ситуация на взаимодействие със сложна система от аудиовизуални ефекти. Геометричните линии едновременно асоциират с вечното движение във времето, но и със синхроничността на събитията, които са отвъд разума.
 
13 ФЕВРУАРИ /СРЯДА/
Представлението „В очакване на Годо” ще можете да гледате на 13 февруари (сряда) от 18:30 часа на сцената на Театър Азарян. Една история за силата на думите и за това как от летливата им субстанция се ражда материя, реалност или послание, което някой някъде би искал да предаде.
 
14 ФЕВРУАРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Кралят Елен” – трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци ще можете да гледате на 14 февруари от 18:30 часа в Театър Азарян. Сценична версия и постановка са дело на Анастасия Събева.
 
Сърцат, музикален и изпълнен с откровения – такъв ще бъде Свети Валентин за феновете на P.I.F. в Литературен клуб „Перото“ с концерта P.I.F акустично | Малък концерт за големи влюбени и техните деца. Бутиковият лайв за Свети Валентин идва в отговор на множеството запитвания за ранен концерт на P.I.F - началото е в 20:00 часа. Бандата ще сподели с публиката си едно различно музикално преживяване извън голямата клубна сцена: камерно, но с много чиста и силна емоция. Отваряйки събитието за деца, P.I.F. искат да превърнат малкия си акустичен концерт в семейно забавление. 
 
Книгата на Хули Леонис ще бъде представена в Клуб 1 на 14 февруари от 18:30 часа.
 
Представлението, което изследва темата за женското тяло като обект на желания и субект, който упражнява въздействие. Това е „Съвършено розово“. Можете да го гледате на 14 февруари от 19:30 часа в ДНК. Участват Виолета Витанова и Ива Свещарова.
 
В деня на влюбените (14 февруари) от 19:00 часа ще можете да гледате българска стендъп комедия с артистите от Комеди Клуб на сцената на кино „Люмиер Лидл“. Комедиантите са подготвили най-добрите си шеги на тема любов, връзки и сексуални преживявания и ще разсмиват феновете с истории за интимните си премеждия и несгоди. Свети Валентин е романтичен празник, но защо да не е и забавен празник?
 
15 ФЕВРУАРИ /ПЕТЪК/
Английският музикант Tom Odell пристига за първи път в България за концерт в зала 1 на НДК на 15 февруари (петък) от 20:00 часа. 27-годишният певец и автор на песни Tom Odell  е сред най-перспективните и успешни изпълнители на английската инди-поп сцена. Излизането на дебютния му ЕР албум „Songs from Another Love“ през 2012 г., му носи невероятен успех – първата BRIT награда, в категорията „Избор на музикалната критика“.
 
16 ФЕВРУАРИ /СЪБОТА/
Спектакълът „Тотална щета“ с участието на Леонид Йовчев и Галя Костадинова ви очаква на 16 февруари от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.
 
На 16 февруари от 10:30 часа в зала 6 ще бъде представянето на книгата „Тайните на Пакта“.
 
Спектакъл организиран от Национален дворец на децата ви очаква на 16 февруари от 18:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.
 
17 ФЕВРУАРИ /НЕДЕЛЯ/
Фестивалът „Вечните песни“ за млади поп изпълнители ще се проведе на 17 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.