ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 20–26 ФЕВРУАРИ

15 Feb, 2017

21 февруари /вторник/
Във вторник от 14:00 часа Издателство "Просвета" ще представи новите издания за 1 клас пред учители от начален етап.

Същият ден от 19:00 часа Надя Петрова ще представи книгата си "Ева и ефектът на пеперудата".
 

22 февруари /сряда/
Детският спектакъл "Усмихни се!" – едно специално внимание към най-малките и техните родители в тяхното прохождане, радост от общуването и първа среща с изкуството и кукления театър, можете да гледате на 22 февруари (сряда) от 11:00 часа в зала 4.

В сряда (22 февруари) от 19:00 часа в „Перото“ ще бъдат представени наръчници за младежка работа. Наръчниците са подходящи за младежки работници, учители, обучители, директори, преподаватели, аниматори, родители, хоумскулъри, хора от НПО сектора и всички, които имат интерес в сферата на образованието, младежката работа и обучението.
 

23 февруари /четвъртък/
Първа и втора част на книгата на Христо Деянов – „Да реализираш мечтите си“ ви очаква в четвъртък (23 февруари) от 18:30 в „Перото“.
 

24 февруари /петък/
В петък (24 февруари) от 18:30 часа младият автор Александър Чобанов ще представи новата си книга „Неотминало“.
 
CABARET UNABOMBER | АртеУрбана Колектив @ ДНК
24 февруари| петък | 19:30 ч.
режисура: Димитър Узунов
видеосреда: Стефан Прива, Рафаел Фирон
музика: Ромюалд Кагбо (РКА)
осветление: Рафаел Фирон
с участието на: Алан Карбонел, Барнабе Пероте, Селин Барк, Нуш Жугле-Маркюс
асистенти: Александрина ал Джасем, Деян Цвятков
 
CABARET UNABOMBER е френски мултимедиен спектакъл на българския режисьор Димитър Узунов и театралната трупа Фамий Мунди. Текстът на Здрава Каменова и Гергана Димитрова е наскоро преведен на френски и е издаден от парижкото издателство L’Espace d’un instant под името Protohérissé (BP : Unabomber). Преводът на френски е на Мари Врина-Николов. В представлението са цитирани пасажи от манифеста „Индустриалното общество и неговото бъдеще“ на Теодор Казински или както е по-известен – „Манифестът на Юнабомбър“. Казински е свръхнадарен математик, който постепенно става радикален технофоб и се превръща в най-търсения терорист в САЩ през 80-те години на миналия век. Разследването на Юнабомбър е едно от най-скъпите в историята на ФБР. 
Спектакълът е фокусиран върху темите, свързани с унищожаването на природата и върху идеята за ограничаване на човешката свобода чрез технологията.
Българската премиера на CABARET UNABOMBER ще се състои на 24.02.2017 от 19:30 в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, а официалната премиера в Париж е предвидена за април 2017 г. В представлението участват актьорите Нуш Жугле-Маркюс, Селин Барк, Алан Карбонел и Барнабе Пероте, видео-артиста Стефан Прива, а дизайнът на осветлението в спектакъла е дело на Рафаел Фирон. Музиката е изпълнявана на живо от парижкия бийтбоксър Ромюалд Кагбо. Спектакълът е своеобразна режисьорска премиера в България и за Димитър Узунов, който преди година се завърна в София след 12 години прекарани в Париж и Ню Йорк. През 2008 г. той основава трупата Фамий Мунди в Париж, чийто първи спектакъл „Сънят“ печели Голямата награда на фестивала в Ница, 2010 г. В проектите на компанията са взели участие творци и актьори от над 20 държави.
--
Партньори на събитието са Френския институт в България, ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, SPEDIDAM  и сдружението Арте Урбана Колектив - София.
Билети:  10|8 лв.
 
 
25 февруари /събота/
Warner Bros., CineConcerts и Keen Acts ще представят „Хари Потър и философският камък“ в поредицата филм-концерт на 25 февруари (събота) от 19:00 часа в зала 1 на НДК. Концертът ще включва цялата музика в изпълнение на живо от симфоничен оркестър на фона на кинопрожекция на „Хари Потър и философският камък“. Публиката ще има възможност да преживее отново магията на филма, прожектиран с висока разделителна способност върху 12-метров екран, като същевременно се наслаждава на професионалното музикално изпълнение на незабравимата музика от Джон Уилямс.
 
ВСИЧКОЯДЕЦЪТ | Метеор
25 февруари | събота | 19:30 ч.
 
текст: Мирослав Христов
режисьор: Ани Васева
художник: Георги Шаров
звук: ДатаТранспортер (Нино Гомез)
участват: Галя Костадинова и ДатаТранспортер (Нино Гомез)
ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е твърдата, но летлива маса, в която потапяме ръка, за да открием, че пръстите ни са крака, а устите – задници.
ВСИЧКОЯДЕЦЪТ е ръбът, отвъд който полът, размерът и материята нямат значение, защото са едновременно мъжки, женски, средни, миниатюрни, гигантски, плътни и крехки. В пастта на Всичкоядеца дебне малка, сексапилна черна дупка, пламтяща в отчуждението си, в която се прозява нищото.
Билети:  8|6 лв.
 

26 февруари /неделя/
Най-добрите духови оркестри на Балканите на една сцена за първи път у нас! Победителите от най-големите фестивали за духова музика в света се събират на една сцена за грандиозно опияняващо надсвирване – БАЛКАНИЦА. За първи път в София на 26 февруари (неделя) в зала 1 на НДК ще зазвучат блестящите виртуозни изпълнения на тромпет, баритон, туби, тъпани на четирите най-добри сръбски формации.