ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК 24 ФЕВРУАРИ – 01 МАРТ

22 Feb, 2020

/24 февруари – понеделник/
Книгата на Людмил Боянов – „Как станах номер 1“ ще бъде представена на 24 февруаир /понеделник/ от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Събитието е от затворен тип.
 
Дилмът „Джуди“, който представя интимният портрет на великата Джуди Гарланд в последната година от живота й, ще можете да гледате на 24 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.
 
/25 февруари – вторник/
Един мъж ще се завърне от чужбина в дома си, за да разбере, че „Любовта не може просто да отмине“. И ще говори за любов, за да измами времето. Ще отрича любовта, единствено, за да бъде опроверган от нея – 25 февруари, 18:30 часа, сцена Backstage в Театър Азарян. Моноспектакъл на Симеон Владов.
 
Книгата на Младен Стоянов „Цвете за откъсване“ ще бъде представена на 25 февруари от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.
 
Номинираната за Оскар сценарист и режисьор Грета Гъруиг създаде една нова адаптация по класическия роман на Луиза Мей Олкът – „Малки жени“ и отново успя да привлече не само вниманието на зрителите, но и заслужено получи високата оценка на критиката и американската филмова академия. Екранизацията, отличена с 6 номинации за Оскар, включително за най-добър филм проследява историята на четири сестри, които остават да живеят само с майка си по време на Гражданската война в САЩ и разказва за вълнуващия им живот. „Малки жени“ можете да гледате на 25 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.
 
/26 февруари – сряда/
Известният руски мъжки хор на маестро Михаил Турецкий се завръща у нас с три концерта в края на февруари идната година. С тях ще отбележи юбилейните три десетилетия творчески възход. Изключителният ансамбъл, носещ името на своя създател - маестро Михаил Турецкий, е добре познат на българската публика от двете си предишни гостувания с препълнени зали, както и от телевизионните си участия и многократно излъчвани телевизионни програми. Най-обичаният ансамбъл на Русия ще се качи на сцените на зала 1 на НДК на 26 февруари, на 27 - в ДКС Варна и на 28 февруари в зала СИЛА, Пловдив. В програмата за турнето диригентът на състава е подбрал най-доброто от 30-годишния им репертоар.
 
Болка и величие“ на режисьора и сценарист – Педро Алмодовар ви очаква на 26 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.
 
/27 февруари – четвъртък/
Спектакълът Тайната „БЪЛГАРЕ“ - седем неразказани истории с участието на именития хореограф Христо Ив. Димитров ще се случи на 27 февруари от 19:00 часа в зала 1.
 
Книгата „В печалния хан на дните“ на Мартин К. Илиев ще бъде представена на 27 февруари от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 
„Винаги пази думите си меки и сладки, в случай че ти се наложи да ги изядеш”. Това е едно от посланията, което носи новото представление „Soft Things”, реализирано и изпълнено от Ива Свещарова и немската изпълнителка и хореограф Розе Беерман. Представлението грациозно ще ви преведе през процеса на трансформация на две тела към постигане на свръх-мекота. В ДНК-пространство за съвременен танц и пърфоманс проектът ще бъде представен за пръв път на 27 февруари от 19:00 ч. и ще се играе отново на следващия ден -  28 февруари от 19:00 часа.
 
Филмът „Историята Ти (ти) в мен“ – документален театър, създаден по историите на ученици и студенти от град Пловдив с режисьор Възкресия Вихърова ще можете да гледате на 28 февруари от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл“.
 
/28 февруари – петък/
На 28 февруари от 19:00 часа в зала 1 ви очаква спектакълът „ТАНЦУВАМЕ ЗА БЪЛГАРИЯ“, организиран от Сдружението на танцовите дейци – София. В него участват изявени танцови колективи от всички жанрове на танцовото изкуство.
 
/29 февруари – събота/
АПАРТ е документален спектакъл по текстове и интервюта на едни от най-значимите български режисьори и актьори: Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Ицхак Финци, Стефан Илиев – Чечо, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, , Христо Домусчиев и др. Можете да го гледате на 29 февруари от 18:30 часа на сцена Backstage в Театър Азарян.