ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ В НДК – НОЕМВРИ

1 Nov, 2018

1 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Виртуозният цигулар Ара Маликян се завръща за втори концерт в София на 1 ноември в зала 1 на НДК от 20:00 часа. Миналата година през февруари той напълни до последното място зала 1 на НДК и зрителите останаха като омагьосани след срещата си с неговото изкуство. Тогава, прочутият испански цигулар с арменска кръв, разказа за първи път невероятната история на своята цигулка. Неговият музикален разказ плени публиката. Ара и десетте музиканти на сцената с него приеха дългите и нестихващи аплаузи като ясен сигнал и обещаха да се върнат отново.
 
Пърформансът НЕОНще можете да гледате на 1 ноември от 19:30 часа на сцената на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Спектакълът се интересува от тялото, което предизвиква, провокира, флиртува и празнува себе си като форма на протест. Той е резултат от колективното авторство и ще бъде представен от Александар Георгиев – Аце (Македония/Швеция/България), Жана Пенчева (България) и Дарио Баррето Дамас (Испания), водени от интереса към кабаретния жанр бурлескa и неговия потенциал за въздействие.
 
Пресконференция на фондация „Нашите недоносени деца“ ще се състои на 1 ноември от 09:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

2 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/
На 2 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъдат връчени годишните литературни награди на „Перото“. Събитието ще бъде своеобразно продължение на празничните чествания по случай Деня на народните будители.
 
От 2 до 4 ноември в ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс ще се проведе уъркшоп на Тяго Гранато. През концептуални теоретизации, движенческо изследване, хореографски композиции и перформативно писане, Тяго Гранато ще сподели с участниците творческите си методологии, като създаде работни ситуации, в които дискусии около идеи като генеалогия, авторство, апроприация, въплъщаване, автономия, отсъствие и присъствие ще бъдат ползвани в индивидуални и колективни перформативни практики.
 

3 НОЕМВРИ /СЪБОТА/
По случай един от най-светлите и почитани общобългарски празници – Денят на народните будители, на 3 ноември от 20:00 часа в зала 1 ще се проведе фееричният концерт-спектакъл „БЪЛГАРИЯ – ЗЕМЯ БЛАГОСЛОВЕНА“ с режисьор Борис Радев. Той ще докосне публиката до митовете, легендите и историята на земята на българите, използвайки магията на музиката, танците и изключителните достижения на най-великите български поети и писатели.
 
Годишна конференция на Център за приобщаващо образование ще се проведе на 3 ноември в зала 6 на НДК.
 
Киноложка изложба на породата английски булдог ще бъде открита на 3 ноември от 10:00 часа на полуетаж запад.
 

4 НОЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
Образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“ ще има своя голям финал на 4 ноември от 11:00 часа в зала 1 на НДК.
 
Най-новата книга на Мадлен Алгафари – „Поправителен за родители ще бъде представена на 4 ноември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“. Входът е свободен.
 

5 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
Пресконференция, на която ще бъде представена цялата програма на 32-рото издание на филмовата панорама Киномания ще се състои на 5 ноември (понеделник) от 12:00 часа в Клуб 1.
 
Роза Боянова и Милка Иванова ще представят своите книги на 5 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

6 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/
Кампания „Образование 4.0“ организирана от „168 часа“ ви очаква в „Перото“ на 6 ноември от 11:00 часа.
 
Фламандската поетеса Мириам ван Хее ще представи своята книга „Там също пада светлина“ на 6 ноември (вторник) от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

7 НОЕМВРИ /СРЯДА/
Фолклорен ансамбъл „Българе“ представя спектакъла „Как ще ни стигнат американците“ на 7 ноември (сряда) от 20:00 часа в зала 1. Интригуващият музикално-танцов шоу спектакъл представлява околосветско пътешествие и е завладяваща феерия от емблематичните музика, песни и танци на много страни – България, Турция, Гърция, Италия, Франция, Англия, САЩ, Латинска Америка и Русия.
 
Сдружение за съвременно алтернативно изкуство и култура – „По действителен случай“ представя авторския проект на Ирина Голева – МАЛКИТЕ НЕЩА (Unlock II) – 7 ноември, 19:30 часа, ДНК. Unlock II продължава своя артистичен път, като част от поредица проекти, с цел през взаимодействието на артисти от различни изкуства да създадат условия за изследване на радостта, които отключват нови решения за въздействие в сценичното пространство. В „Малките неща“ ще си насочим погледа към моментите, в които бавното разтапяне на шоколад в устата, споделянето, прегръдката, тишината, музиката, поезията, смехът са двигателя да приемем живота такъв, какъвто е – несъвършен, но и пълен с радост.
 
Дискусия на Клуб на българските писатели ще се проведе на 7 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 
В дните 7 и 8 ноември (сряда и четвъртък) в зала 6 ще се проведе първи конгрес по трудова медицина.
 

8 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Концертът „Михаил Белчев – 50 години на сцената“ ви очаква на 8 ноември от 19:00 часа в зала 1. В него ще участват куп родни звезди, сред които Богдана Карадочева, Васил Найденов, Тони Димитрова, Стефан Димитров, Веселин Маринов, Нели Рангелова, Камелия Тодорова, Силвия Кацарова, Валди Тотев, Стефан Диомов и много други.
 
Спектакълът „The victory day“ с участието на Ива Свещарова, Вили Прагер и Галина Борисова ще можете да гледате на 8 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс. Представлението е носител на наградата на публиката Jardin d'Europe от Международния фестивал за съвременен танц ImPulstanz-Vienna.
 
Книгата „Черно“ на Илко Димитров ще бъде представена на 8 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

9 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/
Авторският спектакъл на Лилия Абаджиева по Уилям Шекспир – „Ако нямах лоши сънища“ ще можете да гледате на 9 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. В ролите се превъплъщават популярни лица от телевизионния екран, както и въздействащите актьори: Асен Данков, Васил Витанов, Васил Ряхов, Георги Кацарски и Никола Додов. Сценографията и костюмите са на Васил Абаджиев.
 
Международна конференция на Атлантически клуб в България ще се състои на 9 ноември в зала 6 на НДК.
 
Годишна среща на Европейска асоциация на анестезиолозите ще се проведе в петък (9 ноември) в зали 7, 8 и 9 на НДК.
 

10 НОЕМВРИ /СЪБОТА/
В два поредни дни – 10 и 11 ноември от 20:00 часа, Васко Василев ще зарадва своите почитатели с два незабравими концерта в зала 1 на НДК.
 
Дискусионен форум организиран от Милениум клуб България ще се състои на 10 ноември в зала 10 на НДК.
 
Клуб 1 в НДК ще бъде домакин на фестивала „Аз съм Българче“ в събота (10 ноември).
 

12 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
Васил Петров отново ще превърне НДК в елитен джаз клуб за второто издание на спектакъла си „СИНАТРА: ВЕГАС“, създаден в завладяващия дух на 60-те години. В елегантното шоу на 12 ноември от 20:00 часа в зала 1 певецът ще представи авторски аранжименти на вечните хитове на Франк Синатра, а специалните му гости ще бъдат блус и соул певецът и актьор Брус Джонсън (САЩ), попизълнителите Орлин Павлов и Михаела Филева. На сцената, освен като певци, те ще се представят и като танцьори, комедианти и актьори.
 
Книгата „Пчели“ на Меелис Фриедентал ще бъде представена в понеделник (12 ноември) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

13 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/
На 13 ноември от 20:00 часа в зала 1 ви очаква мегаконцертът „Марги Хранова – 45 години на сцена“. Спектакълът е построен от едни от най–обичаните хитове от репертоара на Марги, както и дуетите с нейните приятели от формата „Като две капки вода“ – Софи Маринова, Славин Славчев, Боби Турбото и др.
 
Церемонията, която ще отличи агробизнесмен на годината ще се проведе на 13 ноември в зала 6 на НДК.
 
Книгата на Йежи Гедройч – „Автобиография за четири ръце“ ще бъде представена във вторник (13 ноември) от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

14 НОЕМВРИ /СРЯДА/
В сряда (14 ноември) в зала 3 ще се проведе кръгла маса на Българската асоциация на пациенти с пулмонална хипертония.
 
Най-новият спектакъл на Ива Свещарова – „Съвършено розово” ви очаква на 14 ноември от 19:30 часа в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. Представлението отправя поглед към темата за женското тяло като обект на желания и субект, който упражнява въздействие. Използвайки наложени стереотипи, клишета и свръх-еротизирани образи, „Съвършено розово“ изследва въпросите за удоволствието, желанието и еротичното обаяние.
 

15 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
32-рото издание на най-любимия кинофестивал у нас – Киномания ще бъде открит с филма на Петър Попзлатев – „Времето е наше“. Прожекцията ще се състои на 15 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК, а в ролите ще видите: Рушен Видинлиев (Боян Тилев), Елена Телбис (Невена), Леонид Йовчев (Мартин Сестримски), Ирини Жамбонас (Марта/Маргарита), Светлана Янчева (Анджела Харири), Ивайло Христов (Генерала), Красимир Доков (Красимир Диомов-Железния), Валентин Ганев (инспектор Петков), Бояна Петрова (книжарка) и със специалното участие на Ицхак Финци.
 
На 15 ноември в зала 3 ще бъдат представени вина от сорта Божоле.
 
В дните 15 и 16 ноември (сряда и четвъртък) в зала 6 ще се проведе уъркшоп на Национално сдружение „Недвижими имоти“.
 
В четвъртък (15 ноември) в зала 8 Асоциация за международно обществено развитие организира Международна конференция на младите лидери и предприемачи в рамките на формата „16+1“.
 
На специална церемония в зала 9 на НДК ще бъдат обявени победителите в престижния конкурс „Кмет на годината“, който дава оценка за работата на градоначалниците. Битката в тазгодишното издание се води в 10 категории, а събитието ще се състои на 15 ноември.
 
На 15 ноември от 18:00 часа на полуетаж изток ще бъде открит Есенния салон на карикатурата с Национална изложба на тема „София постоянен носител на титлата „Европейска столица на спорта“. Изложбата ще може да бъде разгледана до 20 ноември от 11:00 до 19:00 часа.
 

16 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/
Един от най-прочутите италиански тенори Алессандро Сафина ще изнесе първия си концерт в България под съпровода на Софийска филхармония на 16 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК.
 
Rails Girls отново в НДК. На 16 и 17 ноември в зала 10 от 10:00 до 19:30 часа ще се проведе безплатен двудневен уъркшоп, насочен към дами с нулев или минимален опит в програмирането и технологиите.
 
17 НОЕМВРИ /СЪБОТА/
Израелският спектакъл Gravitas, който е част от платформата на ДНК – Мигриращото тяло ще бъде представен на 17 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.
 
В дните 17 и 18 ноември (събота и неделя) в зала 6 ще се проведе симпозиум на Европейска асоциация по хомеопатия.
 

18 НОЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
Прочутите барабанисти „Ямато“ отново ще зарадват българската публика със своите изпълнения на 18 ноември от 20:00 часа в зала 1 на НДК.
 

19 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
С концерт „Моят път – любов“ Йорданка Христова ще отбележи своите 55 години на сцената. Това ще се случи на 19 ноември от 19:30 часа в зала 1 на НДК.
 
Книгата „Легенди и следи от сефарадски Букурещ“ ще бъде представена на 19 ноември от 19:00 часа в зала 1 на НДК.
 

20 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/
Изключителният спектакъл „Аз, Сизиф“ с участието на талантливия Стоян Дойчев отново се завръща на сцената на Театър Азарян. Спектакълът е отличен в страната и чужбина със седемнадесет награди за спектакъл, режисура, актьорско майсторство, сценография, музика, хореография, експериментални форми, награда на критиката, високи постижения в театралното изкуство. Можете да го гледате на 20 ноември от 19:00 часа.
 
Съюзът на българските писатели ще отбележи своите 105 години на 20 ноември в зала 6 от 18:30 часа.
 
Нонка Богомилова ще представи двете си книги „(Не)човешкото: литературно-философски ракурси“ и „Религията днес: между Theos и Anthropos“ на 20 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“
 

21 НОЕМВРИ /СРЯДА/
На 21 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“ вечерта ще бъде посветена на холандската литература. Организатор на събитието е издателство „Колибри“.
 

22 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Крими вечер на писателите криминалисти от клуб Саламандър ви очаква на 22 ноември в Литературен клуб „Перото“. Събитието е с начален час 18:00 и ще бъдат представени „Десет крими шедьовъра“.
 

23 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/
Победителките в конкурса „Жена на годината“, организиран от списание GRAZIA, ще бъдат обявени на 23 ноември в зала 2 (Театър Азарян). Конкурсът, който награждава едни от най-заслужилите дами в различни професионални сфери, за 12-а поредна година иска да покаже, че въпреки обърканото време, в което живеем и обстоятелствата около нас, които слагат видими и невидими граници на свободата, стремежите и живота ни, ние сме хората, от които зависи всички пътища да са отворени и всички цели да са постижими.
 
Конференция по образованието организирана от Ол Ченълс Комюникейшънс ще се проведе в дните 23 и 24 ноември в зали 3, 3.1, 3.2 и 10 на НДК.
 
Представяне на романа „Дневникът на еврейската принцеса“ от Саулюс Шалтянис ви очаква на 23 ноември от 18:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

24 НОЕМВРИ /СЪБОТА/
Спектакълът „Мъртва природа“, продукция на „Тихо пространство“ и ДНК можете да гледате на 24 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.
 
Спектакълът на Дерида Денс Център – „I Identify“ можете да гледате на 24 ноември от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян. Спектакълът поставя въпроса за автентичността на собственото „аз” в епохата на късния капитализъм. Нашите тела са потенциална територия за нова печалба, а идентичността ни се гради изцяло през лога, марки и брандове. Каква е цената на съпротивата и отказа да се участва, когато самите ние сме продуктите на пазара?
 
Конференция под мотото „Образование 2018“ ще се състои на 24 ноември от 09:30 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

25 НОЕМВРИ /НЕДЕЛЯ/
Постановката „В очакване на Годо“ с участието на Деян Донков, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Калоян Трифонов и Мартин Цолов ще можете да гледате на 25 ноември от 19:00 часа на сцената на Театър Азарян.
 
Образователен форум организиран от Адвент Груп ще се проведе на 25 ноември в зала 9 на НДК.
 

26 НОЕМВРИ /ПОНЕДЕЛНИК/
Спектакълът „Пътуване към Ада“ под режисурата на Ани Васева и с участието на Леонид Йовчев, Емона Илиева, Валери Георгиев, Мария Панайотова, Мартина Апостолова и Михаил Жекунов ще можете да гледате на 26 ноември от 19:30 часа в ДНК–пространство за съвременен танц и пърформанс.
 

27 НОЕМВРИ /ВТОРНИК/
На 27 и 28 ноември от 20:00 часа в зала 1, Владимир Ампов - Графа ще зарадва своите фенове с два поредни различни и впечатляващи концерти с много нова музика и вълшебна енергия.
 
Спектакълът „Корабът Нощ“ по текстове на Маргьорит Дюрас и с участието на Петя Силянова, Пламена Гетова, Татяна Лолова и Цветана Манева ви очаква на 27 ноември от 19:00 часа в Театър Азарян.
 
Книгата на Венцеслав Константинов „Котката на Сократ“ ще бъде представена на 27 ноември от 19:00 часа в Литературен клуб „Перото“.
 
Конференция „Иновационен център“ ще се проведе в дните от 27 до 29 ноември и ще обхване зали 3, 3.1, 3.2, 7, 8 ,9 и 10.
 

28 НОЕМВРИ /СРЯДА/
Австралийският спектакъл „Split“, част от платформата Мигриращото тяло ще можете да гледате на 28 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.
 
Премиера на книгата на Анна Кабанова ще се състои на 28 ноември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.
 

29 НОЕМВРИ /ЧЕТВЪРТЪК/
Популярният френски пианист Ричард Клайдерман ще отбележи 40 години от началото на сценичната си кариера с концерт в София. На 29 ноември от 20:00 часа вълшебникът на клавишите ще свири за своите почитатели от столицата в зала 1 на НДК.
 

30 НОЕМВРИ /ПЕТЪК/
Приказният спектакъл „Кралят Елен” ви очаква отново на 30 ноември от 18:30 часа в Театър Азарян. Негов автор е младата режисьорка Анастасия Събева, която е събрала осем съвсем млади актьори. Един спектакъл, който ни подсеща, че улисани в бита, грижите и ежедневните трудности забравяме поезията и романтиката на живота.
 
Тотална щета“ – комедия за щетата, която си нанасяме, живеейки. За любовта, красотата, изкуството. За безпричинните афекти ще можете да гледате на 30 ноември от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.
 
На 30 ноември в зала 6 на НДК ще се състои конференция на Компанията за международни конгреси.
 
Книгата на Керанка Далакманска ще бъде представена на 30 ноември от 18:00 часа в Литературен клуб „Перото“.