ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Публиката на крака пред Манева, Лолова, Гетова и Силянова

29 Apr, 2016

На крака публиката аплодира продължително актрисите Цветана Манева, Татяна Лолова, Пламена Гетова и Петя Силянова след премиерния спектакъл „Корабът Нощ“ по Маргьорит Дюрас миналата вечер в Театър Азарян.

Сред зрителите бяха проф. Маргарита Младенова, режисьорът Стоян Радев, театроведите проф. Камелия Николова, проф. Николай Йорданов и д-р Асен Терзиев, актьорът Явор Милушев и много други, които бяха впечатлени от спектакъла на режисьора Стилян Петров, сценографа Венелин Шурелов, музикалната среда на Иван Шопов и костюмите на Елица Георгиева.

Сред най-възторжените зрители в залата бяха първата дама на българската поп музика Лили Иванова с огромни букети за всяка една от актрисите. Компания ѝ правеше световната шампионка по фигурно пързаляне Албена Денкова, която не скри вълнението си от спектакъла и въздействащата игра на актрисите.

„Един толкова силен текст, представен от забележителни жени и актриси“, коментираха те.

„Истинска рядкост е да се види толкова стилен и въздействащ спектакъл, в който думите имат значение. Изключителни актриси, стилна визуална и музикална среда“, каза Патрик Ноа, театрален режисьор от Лион, който навремето е гледал изпълнението на Жана Моро по същия текст. „Това е съвременен начин да се върне текста на Дюрас на сцена. Представлението има потенциал да се играе по световните сцени“, допълни той.

Четирите актриси, приели предизвикателството да реабилитират за сцена текста на Маргьорит Дюрас бяха отрупани с цветя и дълго след края на спектакъла раздаваха автографи на своите почитатели. За Цветана Манева, Татяна Лолова, Пламена Гетова и Петя Силянова приключението „Корабът Нощ“ продължава на 10 май, а след това на 11 юни и на Международния театрален фестивал „Варненско лято“, където е сред акцентите в богатата програма.