ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СПЕКТАКЛИ ОТ ПРОГРАМАТА НА ТЕАТЪР АЗАРЯН ПЪТУВАТ ПРЕЗ МЕСЕЦ МАЙ

25 Apr, 2019

Началото на пътуването за спектаклите, които се играят на сцената на Театър Азарян, започва с гостуване на „Животът е сън” на фестивалната платформа за млад театър „Тара-ра-бумбия” в Благоевград. Театралният маратон ще продължи от 10-и до 19-и май. Той ще премине под знака на 100-годишния юбилей на Драматичен театър „Никола Вапцаров”.

Носителят на „Икар” за „Водеща мъжка роля” Боян Арсов ще влезе в ролята на Сехизмундо, за да пречупи реалността през призмата на сънищата. Едно изоставено дете сънува, че е принц. Един принц сънува, че е изоставено дете. Реалност ли е сънят или просто измислица? Отговорът разберете на 14 май със спектакъла „Животът е сън” в Благоевград.

Само седмица по-късно театралната постановка „АПАРТ” се присъединява към фестивала „Тара-ра-бумбия” в Благоевград. Документалният спектакъл е вдъхновен от разкази и интервюта от сборника „Артисти със сребро в косите”. Младите актьори Надя Керанова, Севар Иванов, Бориса Сарафова, Антъни Пенев, Димитър Крумов и Петя Бончева ще си говорят за живота и смъртта, за вечната любов... към театъра. Вижте ги в „АПАРТ” на 19 май, когато спектакълът ще закрие фестивала „Тара-ра-бумбия” в Благоевград. А ако сте далеч от Югозапада, следващите дати, на които може да гледате постановката са съответнона 15 май, когато „Апарт” гостува в програмата на „Нова българска драма” в Шумен и на 20 май в Драматично-кукления театър "Константин Величков" в  гр. Пазарджик.

С идването на топлите дни и облаците в небето се разчистват. Но „Кой прибира сутрин звездите?” е въпросът, чийто отговор търсят режисьорката Мария Банова, Димо Стоянов и група П.И.Ф. С помощта на Иван Велков (китари), Христо Михалков (бас) и Мартин Профиров (барабани), Димо ще преведе публиката през различните етапи от живота си. Насладете се на театрално-музикалния спектакъл за възрастни в Зала 1 във Фестивалния и конгресен център, гр. Варна, на 14 май.

Едно от най-успешните представления в Театър Азарян на младата режисьорка Анастасия Събева „Кралят Елен”, ще зарадва деца и възрастни извън столицата. Приказният спектакъл по текстовете на Карло Гоци спечели любовта на публиката с красива и вълнуваща любовна приказка. „Кралят Елен” е топла, емоционална история, която ще Ви заведе на пътешествие в измисления град Серендипо. Запознайте се с тревогите на неговия Крал и необходимостта му от любов на 27 май в Драматичен театър „Никола Й. Вапцаров”, Благоевград.

В същия ден може да се пренесете от едно място на друго с машина на времето от спектакъла „Цикадите”. Може ли да избягаме от миналото си? В постановката мъж и жена ще се врещнат в междинно пространство – между живота и смъртта. Точно тогава миналото оживява... Настъпва ли обаче време за промяна, ако естеството на любовта се променя? Отговорът може да научите в новото място за култура и изкуство в Пловдив – СКЛАД на 29 май.

Билети за спектаклите могат да бъдат закупени от театрите в съответните градове.