ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Студенти от специалността „Театрална продукция” посетиха НДК

1 Nov, 2018

Експерименталният випуск на студенти от специалността „Театрална продукция” в НАТФИЗ с ръководител Екатерина Кънчева посети НДК и се запозна с културните пространства и стратегията за развитието им.

Младежите присъстваха на част от репетицията на спектакъла „Възгледите на един учител за всеобщата просвета” на Камен Донев в зала 1, разгледаха залите с художествените стенописи на ет. 5, както и обновените зали, в които се проведе Българското председателство на Съвета на ЕС.

„Културният мениджмънт е интердисциплинарен. Културният мениджър трябва да умее да оцени стойността на културния продукт, да разбира от техенически параметри, мениджмънт на зали, организиране на събития, промоция, комуникация, продажба на билети, заетост на артисти и пр. Това е жестока професия – в нея никога не е важно какво си направил за пет години, единствено важно е какво си направил последния път”, каза пред студентите Борислав Велков, председател на Съвета на директорите. Той посъветва студентите да бъдат смели и да мислят мащабно.