ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СВЕТОВНА ПРЕМИЕРА НА ДОКУМЕНТАЛЕН ФИЛМ ЗА СОНЯ ЙОНЧЕВА НА КИНОМАНИЯ 2018

31 Oct, 2018

32-то издание на Киномания ще представи световната премиера на документалния филм за голямата оперна прима  Соня Йончева „Соня Йончева. Sempre Libera”. Премиерната прожекция е предвидена за 26 ноември от 19:00 часа в кино „Люмиер Лидл”.
 
Повече от две години филмов екип, воден от журналиста и продуцент Георги Тошев,  следва Соня Йончева по света - Лондон, Ню Йорк, Милано, Мюнхен, Виена, Пловдив, София са част от местата, където са запечатани мигове на триумф и съмнение, на радост и тъга.
 
Филмът проследява напрегнатото ежедневие на Соня и триумвалното й шествие по най-големите сцени. В снимачна площадка се превръщат хотелската стая, гримьорната, бащината къща, влакът и някои от най-големите оперни театри в света като Метрополитън, Ковън гардън, Ла Скала, Щатсопера във Виена.
 
Соня Йончева допуска екипа в един много съкровен свят на нейни живот, семейство, професионални и лични приятелства.

Филмът е реализиран с подкрепата на фонд "Култура" към Столична община.
 
Освен самата Соня в продукцията участват още: Пласидо Доминго, Антонио Папано, Валерий Гергиев, Масимо Дзанети, Майкъл Фабиано, Томъс Хемпсън, Теменуга Йончева
 
Режисьор и продуцент на филма е Георги Тошев, оператори са Румен Василев и Иво Стайнов, режисьор на монтажаи съсценарист, заедно с Георги Тошев е Ема Константинова.
 
Следете програмата на Киномания за да получите информация за останалите прожекции на филма!
 
Билетите са в продажба на касите на НДК, както и онлайн на tickets.ndk.bg.Гледайте селекцията на Киномания 2018, за да видите големите филми преди големите награди!
 
Киномания е част от Календара на културни събития на Столична община за 2018 г.