ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Световният ден на детето ще бъде отбелязан с глобалната инициатива GoBlue

18 Nov, 2019

В България НДК ще бъде осветен в синьо в подкрепа правата на децата
 
На 20 ноември отбелязваме 30 години от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето. В глобален план УНИЦЕФ лансира инициативата GoBlue в подкрепа правата на децата.
 
Ключови сгради в различни държави ще се включат в инициативата. НДК, наред с Емпайър Стейт Билдинг, Тадж Махал, операта в Сидни и много други, ще бъде осветен в синьо между 18:00 и 22:00 часа в подкрепа на каузата за правата на децата.
 
Същият ден, УНИЦЕФ организира Национален форум „С очи за всички“, посветен на включването на децата и младежите с увреждания. Форумът е кулминация на националната кампания, организирана от Детския фонд на ООН и най-големите родителски и граждански организации, работещи с деца и млади хора с увреждания.
 
Събитието, което ще се проведе в партньорство с НДК, ще събере деца и младежи, родители, представители на парламента, правителството, местните власти, гражданското общество, научните среди, частния сектор и медиите. Форумът ще даде възможност на участниците да обсъдят постиженията и добрите практики и в същото време ще очертае оставащите бариери пред пълното социално включване на децата и младите хора с увреждания.