ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ТЕАТЪР „АЗАРЯН” Е ДОМАКИН НА ЧЕТИРИ СПЕКТАКЪЛА ОТ „СОФИЙСКИ ТЕАТРАЛЕН САЛОН”

25 Feb, 2019

Четири спектакъла от програмата на „Софийски театрален салон” могат да се видят в театър „Азарян” през март тази година. Всички те са част от съревнованието за наградите „Икар”. 
Театралното пространство на НДК ще зарадва зрителите с „Хронолог” на Държавен куклен театър - Видин, „Принцеса Турандот” на Драматичен театър „Н.Й.Вапцаров” - Благоевград, „Наемателят” на Драматичен театър „Н.О.Масалитинов” - Пловдив, както и „Нирвана” на Драматично-куклен театър „Васил Друмев” - Шумен.
 
На 18 март дебютният режисьорски проект на Илко Ганев „Апарт” ще даде официален старт на театралния салон, в рамките на който ще бъдат представени най-добрите спектакли за изминалата година. За втори път Националният дворец на културата е партньор на фестивала.
 
На 11 март от 19:00 часа първи на сцената на „Азарян” ще се представи „Хронолог” на Държавен куклен театър - Видин, който получи номинация „ИКАР“ в категория „Куклен спектакъл”. Спектакълът е по-скоро оживявала пластика, отколкото конкретна драматургия. Той разказва за света днес такъв, какъвто е - с нашите утопии, мечти и отказа от тях, за всички наши ламтежи, страсти и фантазии. Режисьор и сценограф е Езекел Гарсия Ромеу.
 
Вторият гостуващ спектакъл е „Принцеса Турандот” на ДТ „Н.Й.Вапцаров” Благоевград (с номинация за „Авторска музика), който жителите и гостите на София ще могат да видят на 13 март от 19:00 часа. Спектакълът е по текстове на Карло Гоци, сценичен вариант и постановка – Маргарита Мачева.
Турандот – мистичната принцеса от древната китайска легенда остава далечна, недостижима, забулена с коварните воали на жестоката красота, на безответните любовни копнежи. Тя така силно копнее за близост, че копнежът ѝ се превръща в ненаситна жестокост.
 
На 16 март от 19:00 часа ДТ „Н.О.Масалитинов” Пловдив ще представи „Наемателят” (също с номинация „ИКАР“ за„Авторска музика“), разказващ за самостоятелен апартамент, нает от трима приятели, които си търсят още един съквартирант за свободната стая. Един ден идва тайнственият Владимир, чието минало е загадка, и започва да живее с тях. Вълнуваща история за трудно уловимата граница между реда и тиранията, любовта и репресията, между „нормалното“ и екстремното.
В спектакъла участват: Тодор Дърлянов, Радина Думанян, Димитър Банчев, Добрин Досев. Режисьор на „Наемателят” е Александра Петрова, сценографията е на Десислава Банкова, музика - Милен Апостолов.
 
Драматичен театър „Васил Друмев”, Шумен ще покаже на сцената на Театър Азарян спектакъла си „Нирвана”, от Константин Илиев, на 19 март от 19:00 часа. „Нирвана” е с три номинации „ИКАР” - в категории „Дебют“ /Ирина Митева за ролята на Жената и Максима Боева за режисура/ и „Сценография“ /Борис Далчев/.
Поетът Яворов и съпругата му Лора прекарват последната си нощ заедно.Да, това са Яворов и Лора, но и много повече от това -това са Мъжът и Жената, притиснати от кризата на една любов, която се е превърнала в кошмар.
10, 12 лева
 
Билетите за спектаклите са в продажба на касите на НДК и онлайн на tickets.ndk.bg.
 
Цени на билетите за спектаклите:
„Апарт” – 15 лева,
„Хронолог”– 10 лева
„Принцеса Турандот”- 12 , 15 лева
„Наемателят” - 12, 16 лева
„Нирвана” - 10, 12 лева
 
През месец март в Театър Азарян ще могат да се видят и спектаклите „Корабът Нощ”, „Островът на съкровищата”и „Аз, Сизиф” от редовната програма на театъра, както и хитовата постановка на Театър 199 – „Чамкория”.