ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ЗВЕЗДИ ОТ СВЕТОВНА ВЕЛИЧИНА – ПРИМАБАЛЕРИНАТА ЯНА САЛЕНКО И МАРИАН ВАЛТЕР – ЩЕ ВИДИМ В БАЛЕТНИЯ СПЕКТАКЪЛ „ДОН КИХОТ“ ОТ ЛУДВИГ МИНКУС НА 17 ДЕКЕМВРИ В ЗАЛА 1

27 Sep, 2019

Само този уикенд предлагаме комплимент за най-големите ценители – минус 20% на билетите за три от спектаклите в зала 1
 
Солистите на Щатсбалет Берлин – примабалерината Яна Саленко и нейният партньор Мариан Валтерще видим в балетния спектакъл „Дон Кихот от Лудвиг Минкус на 17 декември в зала 1. Хореографията и режисурата са на Аршак Галумян, също гост от Щатсбалет Берлин. Яна Саленко е сред най-високо ценените прими на международната балетна сцена и е постоянен гост-солист в Кралската опера „Ковънт Гардън“ - Лондон и Мариинският театър - Санкт Петербург. Спектакълът е постановка на Държавна опера – Стара Загора, чиято международната балетна трупа под ръководството на Силвия Томова в последно време отбеляза такова забележително израстване, че се превърна в явление в културния живот на страната.

„Дон Кихот“ е сред най-ярките и велики творения измежду класическите балети, поставян от много балетни трупи по целия свят в различни варианти.

Първото представление на балета на Л. Минкус се е състояло преди точно 150 години в „Болшой театър“ в Москва. По-късно свои редакции на този балет, значително отличаващи се от първоначалната версия, създават други хореографи като  Алексай Ратманский и Борис Ейфман.

В романа на Сервантес образът на печалния рицар Дон Кихот, готов на всякакви подвизи и благородни постъпки, се явява основа на сюжета. В балета „Дон Кихот“ обаче, той е второстепенен персонаж, а сюжетът се фокусира върху любовната история на Китри и Базил.  

Истински комплимент за ценители предоставят организаторите от НДК. Само този уикенд билетите са с -20% за всеки един от трите спектакъла в зала 1, които са част от програмата на Новогодишния музикален фестивал: откриващия спектакъл Камерен оркестър Cameristi della Scala (Италия-музиката е любов)балета „Дон Кихот“ от Минкус и концертното изпълнение на операта „Евгений Онегин“ от Чайковски Една чудесна възможност за незабравим подарък на близки и приятели за предстоящите празници!

Билети можете да закупите от касите на Билетен център – НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.