ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

НОВОГОДИШНИЯТ МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ ЗАПАЗВА СВОЕТО ОНЛАЙН ИЗДАНИЕ, ПРЕНАСОЧВА СЕ КОНЦЕРТЪТ „СЕВЕРА И ЮГА“

23 Dec, 2020

Традиционният Новогодишен музикален фестивал, организиран от НДК, запазва своето онлайн издание „Духът на Коледа“, а Празничният новогодишен концерт „Севера и Юга“, който бе планиран да се проведе наживо на 01 януари 2021 г. в зала 1, се пренасочва. Причината е удължаването на противоепидемичните мерки до 31 януари 2021 г., а новата дата на концерта ще бъде определена след съгласуване с партньорите от Софийска филхармония.

Всички закупени билети за Празничния новогодишен концерт ще важат за новата дата, която ще бъде обявена на сайта на НДК и в каналите ни в социалните мрежи.

Междувременно любителите на класическата музика ще могат да се насладят на специалното онлайн издание на Новогодишния музикален фестивал „Духът на Коледа“. Под този надслов от 26 до 31 декември 2020 г. на страницата на НДК във Фейсбук ще гледаме емблематични Празнични новогодишни концерти през годините /1986 г.  – 2020 г./, дирижирани от бележити български диригенти като Емил Чакъров, Найден Тодоров и Емил Табаков. Концертите са предоставени от архива на БНТ и ще бъдат излъчвани в шестте поредни вечери от 18:30 часа.

Онлайн изданието „Духът на Коледа“ ще бъде открито на 26 декември с Празничния новогодишен концерт с диригент Емил Чакъров, солист Милчо Левиев, Николай Гяуров (от 1 януари 1990г.). На 27 декември ще бъде излъчен концертът „Имена от бъдещето” с диригент Найден Тодоров и Софийска филхармония (от 1 януари 2006г.). 28 декември ще предложи на зрителите Празничен новогодишен концерт „Духът на Русия” с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2009г.). Празничен новогодишен концерт „Духът на Италия” с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2010г.) гледаме на 29 декември. Следващ в програмата е концертът „Пътешествие по Дунава” с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2013г.) – 30 декември. Последен от серията онлайн излъчвания ще бъде знаковият концерт „Духът на Европа“ с диригент Емил Табаков (от 1 януари 2018г.), с който преди две години НДК отбеляза домакинството на страната ни като председател на Съвета на Европейския съюз. Той ще бъде излъчен в празничната нощ на 31 декември.