ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СМЕШНО-ТЪЖНИЯТ „ЧИЧО КОЛЕДА” Е СРЕД ИНТРИГУВАЩИТЕ ПРЕДЛОЖЕНИЯ НА КИНОМАНИЯ

25 Oct, 2021

Българският филм ЧИЧО КОЛЕДА, отличен с Награда на публиката на фестивала „Златна роза” във Варна, както и с Наградата на град Варна на фестивала „Любовта е лудост” е едно от любопитните предложения, което Киномания ще покаже на зрителите си.
„Смешно-тъжният” филм (по определението на самия му режисьор) ще бъде показан на 23 ноември от 19:00 часав зала 1 на НДК. Продукцията е с участието на куп обичани български актьори като: Филип Аврамов (в ролята на Чичо Коледа), Ален Ангелов, Малин Кръстев, Симона Халачева, Васил Банов, Стефан Денолюбов, Свежен Младенов, Китодар Тодоров, Меглена Караламбова, Ивайло Драгиев, Аня Пенчева. Режисьор на ЧИЧО КОЛЕДА е Ивайло Пенчев, познат на публиката с филмите „Летовници” и „Като за последно”, а историята е базирана на действителни събития.
В центъра на сюжета са двама персонажи: дете, което мечтае да има семейство и мъж, облечен като Дядо Коледа, който е загубил самоличността си. Историята заплита съдбите и на таксиметров шофьор и момиче, готово на всичко, за да осъществи мечтата си. В лавината от комични ситуации всеки търси онова, за което жадува най-много – семейство, идентичност, прошка, любов, съчувствие, приятелство. Няма как желанията им да не се сбъднат, стига да повярват в Чичо Коледа.
Проектът Киномания е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
 
Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.
 
Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 2 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.
 
Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки.