• МАРИЯ ЛАЛЕВА: „С „ЛИТЕРАТУРНИ ПОНЕДЕЛНИЦИ“ АВТОРИТЕ ИМАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИЯ ШАНС ДА УСЕТЯТ ОТГОВОРНОСТТА КЪМ ДУМИТЕ СИ, ОТРАЗЕНА В ЧИТАТЕЛЯ“

  За авторката на една от най-продаваните книги за 2019 г. – „Живот в скалите“, срещата с публиката е огледалото на автора. Писатели и читатели създават една кадифена, мека енергия, която се разлива, когато думите, мислите, въпросите и отговорите, колебанията и крайностите „потекат“ в двете посоки. Според Мария Лалева читателят има своята потребност да говори за прочетеното и да сравни образа, който си е изградил за автора с реалния човек, чиято книга е прочел. „Това „скъсяване на дистанцията“ добавя нов щрих към прочетеното, а авторите имат изключителния шанс да усетят отговорността към думите си, отразена в читателя“, споделя Лалева.

 • СПЕКТАКЪЛЪТ „МОМО“ СТАВА ЧАСТ ОТ ПРОГРАМАТА НА ТЕАТЪР АЗАРЯН

  „За мен Театър Азарян е едно от най-вълнуващите сценични пространства. Екипът и уникалните възможности на този театър категорично се отличават от другите театри. През годините Театър Азарян беше дом за спектаклите ни „Бягства“, „Аз, Сизиф“, „Последният човек“. Щастлива съм, че възстановихме „Момо“ именно тук“, споделя Веселка Кунчева.

 • НДК Е В ГОТОВНОСТ ДА ПОСРЕЩА СЪБИТИЯ НА ЗАКРИТО, СПАЗВАЙКИ ВСИЧКИ ПРОТИВОЕПИДЕМИЧНИ МЕРКИ

  НДК приключи процеса по адаптация на всички свои зали и пространства в изпълнение на противоепидемичните изисквания и е в готовност да посреща всякакъв тип събития на своята територия. Най-големият културен и конгресен център на Балканите по традиция е домакин на изложения, панаири, форуми, дискусии, семинари, обучения, работилници, литературни четения, театрални и танцови спектакли, концерти, кинопрожекции, фестивали и мн. др. Всички те могат да се провеждат в новите условия, като от екипа на НДК са се погрижили да осигурят максимална сигурност за артисти, публика и организатори на събитията.

 • ТЕАТЪР АЗАРЯН СТАРТИРА НОВИЯ СЕЗОН С ПРЕМИЕРА НА „СЕРОТОНИН“

  На 25 септември от 19:00 часа Театър Азарян посреща премиерата на „Серотонин” по романа на Мишел Уелбек. Адаптацията и постановката са дело на младия и талантлив режисьор Крис Шарков

 • ПРЕНАСОЧЕНИ СЪБИТИЯ В ЗАЛА 1

  Във връзка с противоепидемичните мерки и заповеди на Министерство на здравеопазването за забрана на масови прояви на закрито, екипът на НДК е в активен диалог с външните организатори на събитията за намиране на най-доброто решение за всяко отделно събитие, както и пренасочване на провеждането му за по-късни дати.

Премиера на "Развалини" от Тома Марков
18:30ч. 24.09.2020 Литературен клуб "Перото"
ГОЛЯМОТО ВЛИЗАНЕ
20:00ч. 24.09.2020 Лятна сцена Нов Театър – НДК
ВЪРБА | СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
18:30ч. 25.09.2020 Кино "Люмиер Лидл"
"СЕРОТОНИН"
19:00ч. 25.09.2020 Театър Азарян
СЕКС, НАРКОТИЦИ И HIP-HOP
20:00ч. 25.09.2020 Лятна сцена Нов Театър – НДК
Expo Artco19
10:00ч. 26.09.2020 ПЛАТФОРМА А6
МЪРТВИТЕ НЕ УМИРАТ | СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ
18:00ч. 26.09.2020 Кино "Люмиер Лидл"
ПОРУЧИК БЕНЦ
20:00ч. 26.09.2020 Лятна сцена Нов театър – НДК

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

КАЛЕНДАР
ВСИЧКИ СЪБИТИЯ