ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

Академия за иновации 2020

14:00ч. 06.06.2020 Литературен клуб "Перото"

!!! Във връзка с наложените извънредно положение и карантина в България, имайте предвид, че ако до датите 5-6 юни, няма промяна в страната, събитието ни за креативни и приложими идеи на студенти ще се проведе онлайн. Какво значи това?*

- Вашите идеи и презентации, ще бъдат качени на нашия уебсайт
- Ще работите с менторите си дистанционно
- Журирането ще се случи изцяло онлайн в Google форма
- Резултатите и класирането на отборите ще бъдат обявени във Фейсбук и тук

В партньорство с водещите университети в България за 7-ма поредна година, през 2020, ще организираме Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon за студенти от цялата страна. С институционалната подкрепа на Европейската комисия в България и с генералната подкрепа на Европейска инвестиционна банка и фондация "Америка за България".

Проектът функционира на принципа на факултета по иновации d.school в Станфорд - изнесена образователна програма и учебна инициатива за студенти и преподаватели от различни специалности и всички университети в България, в която студентите усвояват в интензивен курс знания за иновации и представят свои стартиращи проекти пред жури от преподаватели, бизнеса и неправителствени организации с идеална цел.

През 2020 година в събитието ще участват студенти от 12 университета: Нов български университет (НБУ), СУ "Св. Климент Охридски" (СУ), Технически университет София (ТУ София), Университет за национално и световно стопанство (УНСС), Американски университет Благоевград (АУБ), Софтуерен университет (СофтУни), Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), Технически университет Габрово (ТУ Габрово), Висш лесотехнически университет (ВЛТУ), Медицински университет София (МУ), Военен университет "Васил Левски", Велико Търново (НВУ), Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" (ВСУ).

Имаме 6 основни теми:
Айнщайн: Естествени науки – Биология, Физика, Химия, Математика, Медицина и др.
Платон: Хуманитарни науки – Психология, Философия, Филология, Педагогика и др.
Аристотел: Социални науки – Антропология, Социология, Държавно управление, История, Журналистика и др.
Мъск: Технологии и Инженерни науки – Програмиране, Телекомуникации, Електроника, Мехатроника и др.
Джобс: Бизнес администрация и Икономика – Предприемачество, Реклама и Маркетинг, Управление, Финанси, Икономика и др.
Дисни: Изкуства – Архитектура, Дизайн, Изобразително изкуство, Музика и др.

Наш любезен домакин е Литературен клуб "Перото" в НДК, където на 5 и 6 юни младежите ще могат да разработят своите идеи под формата на кратки 15 минутни презентации и демо версии на продукти и услуги. Надпреварата се случва в 24 часа под менторството на журито, партньори и членове на нашия екип.

Предварителна регистрация за отбори, (с до 5 участници), ще тече от януари до края на месец май в нашия сайт:

http://innovationstarterbox.bg/events/akademiya-za-inovatsii-2020/
Желаем успех на всички кандидати!