ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

КРЪСТНИЦАТА | CineLibri 2020: Откриваща церемония

19:00ч. 18.10.2020 Зала 1

18 октомври 2020, 19:00 ч., зала 1 на НДК

Филмът „Кръстницата“ с Изабел Юпер дава старт на шестото издание на CineLibri! Каним ви на откриваща церемония в зала 1 на НДК!

Красива церемония ще ознаменува началото на Синелибри 2020, който тази година ще се състои под мотото „Възпитание на чувствата“ между 18 октомври и 8 ноември. Откриването на Синелибри се явява първото събитие, за което зала 1 на Националния дворец на културата отваря врати след старта на карантината, наложена от пандемията Covid-19. В духа на темата на фестивала на 18 октомври от 19:00 ч. зрителите ще станат свидетели на ефектен музикален пърформанс-изненада, който търси отговор на въпроса: „Защо си ми, любов, кажи?“

След като открием отговора, ще видим на голям екран забележителната френска актриса Изабел Юпер в една свежа, забавна и нееднозначна комедия. Филмът разказва за преуморена, зле платена преводачка от френски на арабски, която отговаря за телефонното наблюдение към полицейски отдел за борба с наркотиците. Когато си дава сметка, че познава майката на един от подслушваните наркодилъри, Пасианс решава да го покрие, но този ход я повлича към най-дълбоките води на наркотрафика. Скоро тя ще мобилизира всичките си знания и възможности, за да изгради своя собствена престъпна мрежа, и ще се сдобие с прозвището Mama Weed. („Мама Марихуана“).