ОБРАТНО КЪМ СЪБИТИЯ

ОТМЕНЕНО! "С ГЛАВА СРЕЩУ СТЕНАТА"

19:30ч. 01.04.2020 Нов Театър – НДК

С ГЛАВА СРЕЩУ СТЕНАТА
Моноспектакъл на Методи Вълчев по Ерик Богосян
Режисьор Димитър Касабов

Радвам се да бъда сред хора, които искат да променят живота си. Затова ще ви попитам: Кога за последен път сте се чувствали щастливи? Не си спомняте! Аз се чувствам щастлив всеки ден.

Честно казано, преди години съвсем я бях оплескал. И аз, като много от вас изпаднах в депресия, бях на дъното и мислех за самоубийство. Обаче се порових дълбоко в душата си и чух едно тихо гласче да казва: „Хей, помниш ли ме?”. На дъното на душата ми, в мен живееше един мъничък бебчо и той имаше нужда от грижите ми! Във всеки от вас, без значение на колко години сте, колко сте грозни, извратени или разстроени, някога и живял сладък, очарователен, усмихнат бебчо!

Виждали ли сте щастливо бебе? То не се тревожи за нищо. Не му дреме за неплатените сметки, дали ще обиди някого, има ли работа. То не чете вестници, не гледа новини, не спазва законите. Бебетата са в НАСТОЯЩЕТО!

Те са спонтанни, груби и егоисти. А когато пораснат ги ограждаме тухла по тухла, докато не ги зазидаме от страхове, тревоги, обреченост, вина, отговорност, омраза, завист, амбиции... Съборете стената и оставете бебчето си да литне на воля! Спрете да се тревожите за утре! Какво си мислят хората за вас- да не ви пука! Започнете да доставяте радост на вашето вътрешното бебче.

Тогава и вие ще бъдете щастливи! А когато вие сте щастливи, на земята ще има още един щастлив човек! И по този начин светът ще стане по- приятно място за живеене. А сега, аз ще си поговоря с вашите вътрешните бебчовци поотделно.