ОБРАТНО

Роджър Уотърс Стената

Реж. Роджър Уотърс и Шон Евънс

21:00ч. 25.11.2015 Дом на киното

Фенове на Роджър Уотърс и на „Стената“ на „Пинк Флойд“, пригответе се. Това потапящо преживяване на турнето на “The Wall Live на Уотърс, заснето в три града на два континента, е разтърсващо, звуково поразително произведение на филмовото изкуство. Със своя 150-метров декор, който се превръща постепенно по време на шоуто в известната стена, амбициозната и невероятно успешна концертна продукция показва едни от най-емблематичните творения на въображението, създадени от рока, и ще напомни на мнозина за чистата амбиция и размаха на музиката от 70-те години – ерата, в която се ражда албумът.

Уотърс, чийто ум създава оригиналния албум „Стената”прави заедно със сърежисьора Шон Евънс филм, който улавя напълно оригиналната му идея. Разточително заснет, без да пропуска нищо от това, което предлага шоуто, Роджър Уотърс Стената е и прекрасно миксиран, така че живите изпълнения на многото химни от албума звучат кристално ясно, като че ли зрителят присъства на концерта.

Но филмът, също като музиката, върху която е базиран, е пропит от политическите възгледи и спомените на Уотърс. Белязано от факта, че баща му е бил убит по време на бойни действия в Италия през 1944 г., когато Роджър е бил на по-малко от 6 месеца, творчеството му е молба за мир и разбирателство – тъй като „стените“ създават страх, неразбирателство, и често водят до война и смърт. Роджър Уотърс Стената включва много лично и затрогващо пътуване из Франция и Италия, по време на което Уотърс посещава гробището от Първата световна война, където е погребан дядо му, убит през 1916 г., и паметника с името на баща му близо до брега на Анцио. 100 години след избухването на Първата световна война филмът показва, че изкуството често извира от спомените – и че никога не можем да забравим.


Продуценти: Роджър Уотърс и Клер Спенсър

Оператор: Брет Търнбъл

Монтаж: Андрю Маркъс и Кейти Маккуери

Музика: Роджър Уотърс

Продукция на RUE 21 PRODS.

Световен разпрострнител: PICTUREHOUSE


Изтеглете пълната програма на Киномания 2015 от тук