ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

Бъди герой - включи се в дигиталния Race for the Cure 2020

21 Sep, 2020

Най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа се провежда за втора поредна година у нас
 
За втора поредна година имаме удоволствието да бъдем участници в най-голямото благотворително спортно събитие за рак на гърда в Европа – Race for the Cure. На 25, 26 и 27 септември ще празнуваме живота заедно с представители на повече от 20 европейски държави, сред които Италия, Гърция, Белгия, Румъния.

Race for the Cure приобщава своите герои с 5 км бягане или 3 км ходене като те избират къде да си подарят движение: в кварталната градинка, парка, на пътеката във фитнеса или в планината. Стартовата линия е обща за всички и е виртуална – регистрацията се случва в платформата raceforthecure.eu, в която участват повече от 30 страпи в Европа.

В Европа Race for the Cure се организира от Think Pink Europe, а в България розовата кауза става реалност чрез екипа на CancerCare.bg, които са член на европейската организация.

Пандемията от COVID 19 наложи специфична обстановка и редица рестрикции в целия свят. През тази година са отменени всички големи спортни събития.Силата и важността на подпомагане на пациентите с рак на гърдатаобаче преодоляват всяко препятствие. Затова за пръв път в почти 40‐годишната история на събитието, ще се проведе дигитално издание на Race for the Cure.

През 2019 г Race for the Cure събра над 2000 души в Южен парк, София, като маратонът и символичното награждаване на победителите бяха уважени от кмета на София - Йорданка Фандъкова, Мая Манолова и редица обичани артисти – Jerremy, Нели Рангелова, Поли Генова, Остава и др.

Тази година сред героите в най-голямото благотворително спортно събитие в подкрепа на жените с рак на гърда към Есил Дюран, Нели Петкова и Нели Рангелова, се включват Здрава Каменова и Ненчо Балабанов.

Събраните средства от първия маратон бяха вложени за организиране на терапевтични групи за психологическа помощ на десетки онкоболни жени в София, Пловдив, Варна и Бургас.

Тази година средствата от Race for the Cure 2020 ще бъдат използвани за подпомагане на пациенти с рак на гърдата в цялата страна чрез организиране на Национална профилактична програма, която ще се проведе при стриктно спазване препоръките на СЗО и МЗ.

Ежегодно в Европа 500 000 жени са диагностицирани, а други 125 000 умират в следствие на това заболяване, ето защо осигуряването на обществен отзвук, организирането на превенция и подкрепата към борещите се жени, са от изключително значение.

Всяка година в България повече от 4000 жени – жени, които са майки, сестри, дъщери, започват най-тежката борба – борбата за живот.

В тази битка редом с тях се изправят и техните семейства, близки и приятели, неспирно променящи роля на опора, емоционален разведрител, гонител на страха и константна подкрепа.

Подкрепете ги и вие чрез регистрация тук
Повече информация за Race for the Cure 2020 ще откриете тук.
Дневник от Race for the Cure 2019 вижте тук.