ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ДНК ПРЕДСТАВЯ ПРЕМИЕРНИЯ СПЕКТАКЪЛ WO MAN

18 Nov, 2020

На 26 ноември от 19:00 часа ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс ще представи премиерата на спектакъла Wo Man. Проектът е съвместна продукция на Марион Дърова, Министерство на културата – Национален фонд „Култура” и ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс.
 
Концепцията е на Марион Дърова, която е и участник в спектакъла, заедно с Мартина Апостолова. Звуковата среда е на Александър Евтимов, мултимедия – Стефани Райчева.
 
Спектакълът се състои от две части: чрез образи в едната и движение в другата, Марион Дърова и Мартина Апостолова анализират и разколебават понятията, в които мислимза мъжкото и женското в социален план. Как мислим себе си и останалите и как бихме могли да се мислим е въпрос, който според авторката определя начина, по който живеем. Повлияна от теориите за пола, Марион Дърова превръща мисловни абстракции в движение:
 
„Разходка по ръба на изборите
в движения на себеизобретяването
медитация върху дефинициите
на множественото Едно.“
 
Марион Дърова завършва „Философия“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, няколко години след това изучава „Режисура за драматичен театър“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. През 2015 г. завършва едногодишната обучителна програма по съвременен танц на Derida Dance Center - Dance Port Derida. През 2016 г. прави хореографския си дебют с „Мейнстрийм“. Спектакълът й „Травма“ участва в българския шоукейс на европейския фестивал “Aerowaves”, “Corpus meum” и „Hating machine” във фестивалите „Антистатик“ и „АCTFestival”.
 
Събитията в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс се провеждат при спазване на всички противоепидемични мерки.
 
Билети за всички спектакли може да закупите от касите на НДК, както и онлайн на: tickets.ndk.bg