ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

ХАКНИ ПРОБЛЕМИТЕ НА БЪЛГАРИЯ В АКАДЕМИЯ ЗА ИНОВАЦИИ 2019 И СПЕЧЕЛИ 10 000 ЛВ. И ПОСЕЩЕНИЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ИНСТИТУЦИИ В БРЮКСЕЛ

18 Apr, 2019

В Софияна 10 и 11 май ще се проведе за шеста поредна година състезанието за стартиращи иновативни идеи на студенти Академия за иновации - Bulgaria Innovation Hackathon. Двудневното събитие, с елементи на хакатон, се организира от агенцията за иновации Innovation Starter, в партньорство с водещите университети в България и институционалната подкрепа на Европейската комисия.

Голямата награда за отбора победител през 2019 г. е 10 000 лв. и посещение в Брюксел, осигурени с подкрепата на Европейска инвестиционна банка, Европейската комисия и технологичната компания Progress. Още две идеи ще бъдат отличени със специални предметни и парични награди от партньори на събитието.

Състезанието се реализира под формата на 24 часов Innovation Hackathon (състезание с елементи на програмиране и прототипиране). Отборите ще имат възможността да разработват и презентират сами своите идеи по следните теми:

     – "Войната по пътищата" 
     – "Обезлюдяване на регионите, грижа за възрастните хора"
     – "Здраве и технологии"
     – "Чистота, зелени идеи и екология"
     – "Комуникационни проекти с полезна социална мисия, които радват хората"

Идеите ще бъдат представени пред престижно жури на 10 и 11 май в НДК, Литературен клуб "Перото".

Предварителна регистрация за отбори студенти, (с до 5 участници), ще тече от януари до началото на месец май в сайта на организаторите тук: http://innovationstarterbox.bg/events/akademiya-za-inovatsii-2019/