ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

СПЕКТАКЪЛЪТ „SHAMEBOX“ ОТ ПРОГРАМАТА НА ДНК С „ИКАР 2018“ В КАТЕГОРИЯ „СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС”

28 Mar, 2018

Кутията на срама можете да гледате на 28 април
 
Ива Свещарова и Вили Прагер станаха носители на „Икар 2018“ за спектакъла „shamebox“ на „Б brain С store П project“ и ДНК.

„Благодарим на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, които повярваха в нас и дадоха възможност за работа, както на нашето представление, така и на представленията в този жанр“, споделиха от сцената на Народен театър „Иван Вазов“ двамата артисти.

„Работейки по представлението „shamebox“ или Кутията на срама, преминахме през страшно много препятствия и сме изключително щастливи, че в крайна сметка всичко приключи с един добър край“, сподели Ива Свещарова.

Спектакълът затваря артистите в кутията на срама, за да го преживеят в кондензиран вид. Те влизат в нея като деца, водени от безграничното любопитство да изследват изкусителните полета на потайното, но играта загрубява и инфантилните желания стават все по-безсрамни. Артистите променят хода на действието си, за да продължат играта.

В категорията „Съвременен танц и пърформанс“, освен спечелилият „shamebox“, бяха номинирани и други два спектакъла от кураторската програма на ДНК – „Повече не или така нареченият Бернхард“ на Ида Даниел и Александър Митрев /продукция на Сдружение „Нейно Величество Тенджерата под налягане“ и ДНК/ и „Тук долу всички люляци умират“ на Галина Борисова.