ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

УНГАРСКИЯТ СПЕКТАКЪЛ „THE STATION“ НА СЦЕНАТА НА ДНК – ПРОСТРАНСТВО ЗА СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ И ПЪРФОРМАНС

8 Mar, 2018

Като част от събитието ще се проведе и уъркшоп, воден от хореографа Ференц Фехер

Една история, която няма да ви разказва за щастливо семейство, което чака на гарата. Това обещава спектакълът „The station“, част от международна програма „Мигриращото тяло“ на ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс, който можете да гледате на 13 март (вторник) от 19:30 часа.

Хореограф на спектакъла е Ференц Фехер, който работи основно в жанровете съвременен танц, танцов театър или physicaltheatre. Той е един от най-интересните и своеобразни унгарски хореографи и изпълнители.След дългогодишна кариера като изпълнител през 2007 г. Ференц започва да прави собствени хореографии, които ползват различни техники и естетики от танцовия театър, съвременния танц, бойните изкуства, хип-хоп, свободен стил танц и други. Критици определят хореографиите му като „анимирани от някаква мистериозна сила – изумително органична и в същото време механична“.

Като част от гостуванетона унгарските артисти, ще се проведе и уъркшоп, воден от Фехер. В своята движенческа практика Ференц Фехер използва личния си движенчески речник, който развива през годините. Стилът му комбинира физически танц и анималистични движения. Ателието е фокусирано върху развиване на движенческите практики на професионалните танцьори. Участниците ще бъдат провокирани да ползват въображението си заедно с физическото тяло за генерирането на нови движенчески идеи и постигането на синхронизирано общо движение на целия ансамбъл от изпълнители.

Уъркшопът е насочен към професионалисти и учащи в сферата на сценичните изпълнителски изкуства и ще бъде воден на английски език. Участието е без такса и с предварително записване с кратка автобиография изпратена на dnk@ndk.bg.

Билети за спектакъла „The station“ можете да закупите от касите на Билетен център и на място в ДНК час преди началото. Резервации могат да бъдат направени на ndk.bg.

Гостуването на представлението "The Station" e част от международна програма "Мигриращото тяло" на ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс и се реализира с подкрепата на Унгарския културен институт при Посолството на Унгария в София.