• „СПЯЩАТА КРАСАВИЦА“ НА СТАРОЗАГОРСКАТА ОПЕРА ЧАСТ ОТ СЪПЪТСТВАЩАТА ПРОГРАМА НА НОВОГОДИШЕН МУЗИКАЛЕН ФЕСТИВАЛ

  „Спящата красавица“ е четвъртото голямо класическо балетно заглавие, което влиза в репертоара на талантливата балетна трупа на Старозагорската опера, а на 23 декември от 19:00 часа в зала 1, зрителите ще могат да се насладят на класическия стил и хореография, базирани на гениалната интерпретация на Мариус Петипа. Събитието е част от съпътстващата програма на Новогодишния музикален фестивал. Тази година изданието обединява класика, джаз и детски концерти на изключителни млади и утвърдени изпълнители.

 • ПРЕДСТАВЛЕНИЕТО „ИЛЮЗИИ“ СЕ ЗАВРЪЩА НА СЦЕНАТА С ОБНОВЕН СЪСТАВ

  На 4 декември от 19:00 часа в Театър Азарян ще се състои премиерата на обновената сценична версия на спектакъла „Илюзии“ по едноименната пиеса на световноизвестния драматург Иван Вирипаев. Режисьор на представлението е Младен Алексиев, а на сцената ще видим актьорите Елена Димитрова, Неда Спасова, Васил Читанов и Велислав Павлов. Билетите вече са в продажба на касите и в онлайн системата на НДК.

 • ИЗЯЩНО ТЕКСТИЛНО ИЗКУСТВО НА СТУДЕНТИ ОТ НХА ПОКАЗВА АРТ ГАЛЕРИЯТА В НДК

  Интригуваща експозиция от избрани текстилни произведения ще бъде представена в Арт галерия – НДК в периода 9 – 23 декември. Проектът „Студентите: изящното в текстилното изкуство” включва избрани студентски творби от периода 2010-2021 г. Те са емблематични за проследяването на пътя на развитие и новите тенденции в съвременното българско текстилното изкуство, начертани от студентите и преподавателите в специалността "Текстил- изкуство и дизайн" на най-реномираното ни висше учебно заведение в сферата на изящното и приложно изкуство – Националната художествена академия.

 • НМА „ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ“ ПРАЗНУВА 100-ГОДИШНИНАТА СИ С ТРИ КОЛЕДНИ КОНЦЕРТА В НДК

  Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” продължава честванията на вековния си юбилей на сцените на Новогодишния музикален фестивал в НДК. „Коледно вълшебство“, „Предколедни искри“ и „Брас разходка по Коледа“ приканват софийската публика на 15, 16 и 22 декември в залите на Националния дворец на културата, който през 2021 г. отбелязва 40-годишнината си. В рамките на Новогодишния музикален фестивал Академичният симфоничен оркестър, младите изпълнители – солисти и диригенти и Биг бенда към НМА ще поканят в сърцата коледния дух с шедьоври на музикалното изкуство от различни епохи.

 • МОНОСПЕКТАКЪЛЪТ НА ДЕЯН ДОНКОВ „КАМБАНАТА” E С НОВА ДАТА

  Софийската премиера на спектакъла „КАМБАНАТА” - едно от специалните събития на Киномания, ще се проведе на 8 декември, а не на 26 ноември, както беше обявено първоначално.

 • СЪБИТИЯТА В НДК СЕ ПРОВЕЖДАТ ПРИ ДОСТЪП СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ И 100% КАПАЦИТЕТ НА ЗАЛИТЕ

  Това е възможност, която ни се дава съгласно Заповед № РД-01-890 от 03.11.2021 г на Министерство на здравеопазването.

 • С ПРАЗНИЧНИЯ НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ „МУЗИКА ОТ ДВЕТЕ АМЕРИКИ“ ПОСРЕЩАМЕ 2022 ГОДИНА

  Традиционният Празничен новогодишен концерт на Националния дворец на културата тази година ще бъде под надслов „Музика от двете Америки”, с участието на Фестивалния симфоничен оркестър. Негов диригент ще е обичаният маестро Емил Табаков, който във времето назад е бил и артистичен директор на фестивала, основан от именития български диригент Емил Чакъров, ученик на Херберт фон Караян.

ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

КАЛЕНДАР
ВСИЧКИ СЪБИТИЯ