ОБРАТНО КЪМ НОВИНИ

„ДОБРИЯТ ШЕФ” С ХАВИЕР БАРДЕМ, ВЛИЗА В ПРОГРАМАТА НА КИНОМАНИЯ

19 Oct, 2021

Още едно вълнуващо заглавие става част от програмата на Киномания!  ДОБРИЯТ ШЕФ (The Good Boss) на режисьора Фернандо Леон де Араноа („Да обичаш Пабло”) е с участието на Хавиер Бардем. Филмът беше представен на кинофестивала в Сан Себастиан през септември, а само преди дни стана ясно, че той е испанското предложение за „Оскар”.
 
В центъра на историята е Бланко (Бардем) – собственик на компания за индустриални везни в малък провинциален град. Той очаква посещение на комисия, която трябва да му даде награда за бизнес постижения. Но се оказва, че работниците заговорничат срещу него. Бланко обаче е твърдо решен да изглади проблемите в компанията си и да възстанови баланса, каквото и да му струва това.
 
Филмът обхваща много теми като институционалната дискриминация, класовото разделение и вредното влияние на капитализма, в допълнение към сложната мрежа от междуличностни драми, в която Бланко затъва. ДОБРИЯТ ШЕФ е качествена смесица от черен хумор, патос и режеща сатира, а Бардем е блестящ в ролята на добронамерения, но всъщност егоистичен шеф, който постепенно пропада до отчаяние и лудост.
 
Този проект е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.
 
Киномания е част от Календара на културните събития за 2021 г. на Столична община.
 
Филмовото събитие ще се проведе между 18 ноември и 2 декември и отново ще покаже най-доброто от седмото изкуство за последните две години.
 
Всички билети за прожекциите в зала 1 вече са в продажба и са налични на касите на НДК, както и онлайн на www.tickets.ndk.bg
 
Фестивалът ще протече при спазване на всички противоепидемични мерки. Молим публиката да заповяда в киносалоните с маска и да спазва дистанция!